HomeRoman

Concurs pentru romașcanii cărora le place curățenia

Reprezentanții administrației locale îi îndeamnă pe romașcani să  folosească șansa de a fi premiați pentru munca lor de înfrumusețare a Romanului.

 

 

Aproape o săptămână mai au la dispoziție romașcanii pentru a se înscrie în concursul lansat de Primăria municipiului Roman – „Curățenia de primăvară începe cu noi, pentru noi!”. Concursul a fost lansat la sfârșitul lunii martie, iar până acum s-au înscris doar 12 instituții și nicio persoană fizică.
„Până la acest moment, chiar dacă implicarea cetățenilor în campania curățeniei de primăvară la nivelul municipiului a fost destul de intensă, doar din partea unor instituții din Roman s-au urmat pașii pentru înscrierea în cadrul concursului. Este vorba de 12 instituții: asociații de proprietari, grădinițe, școli și colegii. Deorece sunt numeroase situațiile în care cetățenii s-au implicat activ și au îndeplinit numeroase condiții, care le-ar putea aduce premii în cadrul concursului, pe această cale revenim cu îndemnul adresat atât cetățenilor, cât și agenților economici sau instituțiilor din Roman de a se înscrie: fie online, prin completarea cererii de înscriere și trimiterea acesteia la adresa de e-mail mediu@primariaroman.ro, fie prin completarea și depunerea cererii la Biroul Unic din cadrul sediului Primăriei, până pe 29 aprilie”, a afirmat Constantin Cudalb, purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Roman.

Scopul proiectului lansat de Primăria Roman este salubrizarea întregului municipiu: zonele verzi, părculețele de joacă, aleile dintre blocuri, parcările, platformele gospodărești, căi de circulație rutieră și pietonală, grădinile și balcoanele personale.

Concursul se adresează tuturor romașcanilor, indiferent de vârstă. Competiția constă în curățenia domeniului public, dar și a celui privat, adiacent zonei de rezidență sau a locului de muncă, și înfrumusețarea zonelor verzi, a locurilor de recreere și a zonelor de utilități. Câștigătorii vor fi desemnați de către primarul municipiului Roman, în urma verificărilor efectuate de comisia implicată în concurs.

Pentru o mai bună autoevaluare, concurenții pot consulta grila de punctaj, care este afișată pe site-ul Primăriei municipiului Roman – www.primariaroman.ro – la categoria „Ultimile știri”, care poate fi consultată și în edițiile printată și online ale Ziarului de Roman. Pentru informații suplimentare poate fi apelat inspectorul Irina Scorțanu, la numerele de telefon 0233 208.622 sau 0735.67.80.80.

Punctajul maxim care poate fi acordat este de 35 de puncte, în condițiile în care se oferă cinci puncte din partea comisiei pentru continuitate în proiectul demarat în anii precedenți. Stabilirea premiilor se va face pe baza raportului întocmit de comisia de evaluare. Premiile vor fi oferite de Primăria municipiului Roman și Ziarul de Roman, partenerul media al acestui proiect.

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]

Comentarii

WORDPRESS: 0