Prima paginăInedit

Concurs pentru elevi, organizat de Agenția Spațială Română

Dimensiune text

Biroul European de Resurse pentru Educaţie Spaţială (ESERO) România, un proiect al Agenţiei Spaţiale Europene (ESA), în colaborare cu Agenţia Spaţială Română (ROSA), a lansat ce-a doua ediţie a competiţiei naţionale CanSat, dedicată elevilor de peste 14 ani.

Echipe de patru până la şase elevi, coordonaţi de un cadru didactic, se pot înscrie la preselecţie până la 1 februarie. Concursul va avea loc la nivel naţional în aprilie, iar echipa câştigătoare se va califica direct în finala competiţiei europene care va avea loc în luna iunie.

ESERO România şi Departamentul de Educaţie al Agenţiei Spaţiale Europene (ESA) vor selecta opt echipe. Profesorii coordonatori ai celor opt echipe selectate, împreună cu alţi opt profesori care şi-au înscris echipele, dar nu au fost selectaţi, vor fi invitaţi la Gura Humorului să participe la un workshop introductiv care se va desfăşura între 11 şi 14 februarie.

Provocarea pentru elevi va consta în includerea tuturor subsistemelor majore ale unui satelit, cum ar fi alimentarea cu electricitate şi comunicaţiile, într-un CanSat, o simulare a unui satelit integrat în volumul şi forma unei doze standard de băuturi răcoritoare.

După realizarea CanSat-ului, echipele vor avea de îndeplinit două misiuni. Misiunea principală este aceeaşi pentru toate echipele participante: de a construi un CanSat capabil să măsoare temperatura şi presiunea aerului pe măsură ce cade înapoi, pe Pământ, după lansare.

Datele trebuie să fie transmite de către CanSat cel puţin o dată pe secundă, astfel încât echipa să le poată analiza şi afişa pe un trafic. Misiunea secundară va fi aleasă de fiecare echipă participantă în funcţie de preferinţe.

Campania de lansare din cadrul competiţiei naţionale de CanSat România 2016 va avea loc la Suceava, între 21-24 aprilie. Echipa câştigătoare a competiţiei naţionale se va califica direct în finala competiţiei europene, ce va avea loc la sfârşitul lunii iunie.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0