Concurs de dans inedit

 În concurs intră trupe de dans din care fac parte copii cu dizabilități.

 

 

O inedită trupă de dansatori, formată din elevi de la Grupul Școlar „Vasile Sav” și de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă din Roman, va fi prezentă sîmbătă, 5 mai, pe scena Concursului național de dans moderrn și tradițional „Împreună pentru viitor”, etapa zonală. Concursul se va desfășura la Piatra Neamț, în sala „Calistrat Hogaș” a Consiliului Județean.

Povestea trupei de dans „Hora”, coordonată de profesoarele Mihaela Bob, de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă (CSEI) și Minodora Lemnaru de la Grupul Școlar „Vasile Sav”, a început în urmă cu patru ani, cînd elevii profesoarei Lemnaru, boboci atunci, au încheiat un parteneriat cu CSEI.

„A fost o inițiativă pe care le-am propus-o elevilor mei în clasa a IX-a și cu care ei au fost de acord. La început, au fost acțiuni de mai mică amploare, le duceam din cînd în cînd cadouri, aveam întîlniri, dar apoi am hotărît că este momentul pentru o provocare adevărată. Ne-am alăturat Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară, care implică acțiuni voluntare între licee și centre de educație incluzivă, școli speciale sau centre de plasament și am înființat această trupă de dansuri. Pregătirea nu a fost nici pe departe ușoară. Au fost momente în care copiii au fost tentați să renunțe, dar, încet – încet, cu înțelegere și toleranță, am reușit să legăm prietenii și să constituim o echipă. Cei cere ne urmăresc și care nu știu care este componența echipei rămîn mirați apoi, cînd le spunem cine sînt componenții”, a spus profesoara Minodora Lemnaru.

Trupa de dansuri populare „Hora” are deja în palmares un premiu II și două mențiuni obținute la edițiile anterioare ale concursului. Trupa „Hora”, alături de trupa de dans modern „Select Dance”, formată din elevi de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Tîrgu Neamț și de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Tîrgu Neamț, vor reprezenta județul Neamț la concursul care reunește echipaje din Neamț, Botoșani, Bacău și Iași.


COMENTARII

WORDPRESS: 0