Prima paginăSocialEducatie

Concurs de colinde la „Danubiana”

Dimensiune text

colindedanub02150 de elevi de toate vârstele au colindat la Colegiul Tehnic „Danubiana”.

La Colegiul Tehnic „Danubiana” a avut loc miercuri, 18 decembrie, un concurs de colinde intitulat „Astăzi S-a născut Hristos!”. 150 de elevi, de la micii învăţăcei ai claselor pregătitoare şi până la cei ai viitorilor absolvenţi din clasa a XII-a, au adus vestea cea bună a naşterii Mântuitorului, prin colindul sfânt şi bun, în sufletele celor prezenţi. Concursul a fost organizat de preotul Cristinel Căpraru, profesor de religie, şi de profesorii Beatrice Neagu, Ovidiu Iftimie şi Bogdan Polak şi a beneficiat de sponsorizare din partea a 25 de dascăli din şcoală, care au contribuit la premierea participanţilor.

În deschiderea concursului, preotul Cristinel Căpraru, profesor de religie, a ţinut un scurt cuvânt de învăţătură despre pregătirea spirituală a creştinilor înainte de sărbătoarea Naşterii Domnului şi a adresat un cuvânt de bun venit celor prezenţi. „Cântările Sărbătorii Naşterii Domnului simbolizează faptul că întruparea lui Dumnezeu – Cuvântul, din fecioara Maria, are ca scop ridicarea omului pământesc, stricat prin păcat, la viaţa cerească, nestricăcioasă şi veşnică. Iisus s-a născut în peşteră ca într-o biserică de sub pământ, iar apoi a fost aşezat în iesle ca într-un altar de binecuvântare a pâinii, iar Betleem nu înseamnă altceva decât casa pâinii. Perioada praznicului împărătesc al Naşterii Domnului vine în casele şi inimile noastre, ca de fiecare dată, cu pomul de Crăciun, cu fulgi de nea, cu gândul la cei pe care-i iubim şi cu care ne petrecem clipele cele mai însemnate din viaţa noastră. Ne-am obişnuit, deja, de câţiva ani încoace, să ne dăm întâlnire la o manifestare cu totul specială, dedicată celor ce poartă în inimi bucuria şi emoţia sărbătorilor şi  îndrăgesc datina strămoşească. Mulţumesc, pe această cale, tuturor celor implicaţi în reuşita evenimentului”, le-a transmis celor prezenţi preotul Cristinel Căpraru.

După trei ore de audiţii, câştigători au fost desemnaţi elevii din clasele a XII-a F şi a XII-a D, locul al doilea fiind ocupat de clasa a XII-a C, iar locul al treilea a fost împărţit de clasele a XII-a E, a XII-a B şi a X-a B. Cea mai bună interpretare a fost atribuită Dianei Mihoc, elevă la clasa a X-a B. Juriul concursului a ţinut cont de modul de interpretare a pieselor, originalitatea obiceiului tradiţional prezentat şi, bineînţeles, de prezenţa scenică a artiştilor. La final, toţi colindătorii participanţi, ca răsplată a ostenelii lor, au primit diplome şi daruri din partea organizatorilor.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0