Prima paginăActualitate

Concluziile autorităților după ce un bărbat s-a urcat pe acoperișul bisericii din Cimitirul Eternitatea

Concluziile autorităților după ce un bărbat s-a urcat pe acoperișul bisericii din Cimitirul Eternitatea

Dimensiune text

 

Un bărbat s-a urcat, vineri după-amiaza, pe acoperișul bisericii din Cimitirul Eternitatea, amenințând că se aruncă. Acesta a făcut mai multe acuzații la adresa unor angajați ai societății Municipal Locato, cea care administrează cimitirul, în special a faptului că este discriminat atunci când vine vorba de lucrările de amenajare a mormintelor. Fără să se întrebe, mulți au și tras concluzia că „mafia” este în floare.

 

Luni, în conferința de presă săptămânală, primarul Lucian Micu a oferit câteva explicații suplimentare legate de modul în care se fac lucrările de amenajare a mormintelor. „În urmă cu trei ani, Locato a desființat echipa pe care o avea pentru amenajări. În acest moment, sunt șapte firme care se ocupă ce acest serviciu. Lucrările nu sunt atribuite de firma Locato, ci clienții apelează la aceste firme. Clienții vin, de regulă, pe bază de recomandări. Firma domnului Pascariu (n.r. – tatăl directorului adjunct al Locato, Lucian Pascariu) funcționează din 1964 și, în ceea ce privește numărul lucrărilor pe care le-a avut în acest an, se situează pe locul 5 din 7. Cel care s-a urcat pe acoperișul bisericii se situează pe locul 4, având cu 14 lucrări mai mult. Locato nu le dă bani acestor societăți, deci nu există niciun conflict de interese. Locato nu alege cu ce firme să lucreze oamenii, asta rămâne la latitudinea lor. Firmele doar trebuie să anunțe lucrările și să plătească la Locato o taxă”, a declarat primarul Lucian Micu.

De altfel, primarul Lucian Micu l-a însoțit vineri pe bărbat la Spital, susținând că, în urma discuțiilor, acesta și-a regretat gestul. Totuși, doi dintre cei care execută lucrări și directorul adjunct al societății Locato, Lucian Pascariu, sunt invitați marți să discute cu primarul mai multe aspecte legate de activitatea de amenajare a mormintelor.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0