Prima paginăCulturalTimp liber

Concerte de colinde, datini şi obiceiuri de Crăciun, la Casa de Cultură

Dimensiune text

Romaşcanii sunt invitaţi la concerte de Crăciun din care nu vor lipsi colindele, muzica şi dansul popular, obiceiurile şi datinile de Crăciun. Duminică, 21 decembrie, la ora 17.00, Casa de Cultură din Roman pregăteşte spectacolul „Suflete de gală”. Spectacolul cuprinde dansuri populare în interpretarea Ansamblului de dansuri „Plai moldovenesc” al instituţiei şi a Ansamblului folcloric „Lunca Moldovei”, din Gherăeşti. Muzica populară va fi asigurată de tinerii solişti Cătălina Roibu, Ina Tinţoiu şi Alexandra Chiţimuş, la care se vor alătura Costică Matei Creangă, Ștefan Enăşel şi Diana Constantin. Intrarea este liberă.

Luni, 22 decembrie, la ora 17.00, Ștefan Hruşcă îi invită pe romaşcani la concertul „Colinde tradiţionale de Crăciun”. Folkistul va interpreta cele mai frumoase colinde şi cântece de Crăciun pe care le-a cules şi scris de-a lungul anilor. Colindele fermecătoare, ale căror refrene au intrat în memoria colectivă, şi baladele care amintesc de cele ascultate la gura sobei vor transforma întâlnirea cu publicul într-o adevărată feerie muzicală. „Până acum au fost vândute aproape 200 de bilete, dar organizatorii spun că spectacolul se va ţine indiferent de numărul de bilete vândute”, a precizat Marcela Ursu, directorul Casei de Cultură din Roman. Preţul unui bilet de intrare este 80 de lei. Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a Casei de Cultură.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • prostul satului 7 ani

    Si cine e prostul care da 80 de lei pe un bilet? O familie care mai are si un copil trebuie sa dea 240 de lei … Alti cu 240 traiesc o luna …

    Sa fim seriosi a ramas Hrusca fara bani? Pe youtube e gratis