HomeActualitate

COMUNICAT DE PRESĂ

Federația Sindicală METAROM, care reunește în componența sa structuri sindicale din metalurgie, electronică, electrotehnică și construcții de mașini, consideră că seria demonstrațiilor stradale prelungite, care se desfășoară în toată țara, contra actualei puteri, este total îndreptățită.

 

Cei care conduc astăzi România au depășit limitele aroganței și absurdului, impunîndu-ne în ultimii ani norme și legi aberante și antipopulare, care au dus țara în ruină, iar pe români i-au aruncat în disperare.

Incompetentă și lipsită de scrupule în atingerea propriilor interese, puterea actuală a declanșat, de cîțiva ani, un veritabil război împotriva poporului român, umilindu-l și sărăcindu-l prin măsuri cinice și stupide. În schimb, a acordat formidabile favoruri atît clienților politici, cît și unor cercuri de afaceri mercantile, care spoliază țara și îi exploatează sălbatic pe salariați.

Conducerea autocratică a cuplului Basescu – Boc, cei care disprețuiesc dialogul și care au promovat o „partidocrație” mizerabilă, prin confiscarea instituțiilor statului în favoarea clanurilor politice puse pe căpătuială, ne arată distanța astronomică dintre acești oameni și popor.

Credem că protestele din aceste zile sînt perfect justificate, într-o societate puternic polarizată, în care o minoritate abuzivă se îmbogățește fulminant pe seama pauperizării marii majorități a populației, România alunecînd în abisul capitalismului sălbatic.

Sîntem solidari cu toți cei care își cer drepturile civile și economice în stradă, așa cum am făcut-o și noi în anii anteriori. Le admirăm curajul și spiritul de sacrificiu și vom fi alături de ei în această luptă contra celor care ne-au mutilat speranțele și ne-au distrus viitorul.

Federația Sindicală METAROM se solidarizează cu participanții la aceste acțiuni, recomandîndu-le membrilor săi care demonstrează în această perioadă să nu dea curs provocărilor și să nu recurgă la violență.

 

Consiliul de Coordonare

al Federației Sindicale METAROM

Comentarii

WORDPRESS: 0