Prima paginăPolitica

Comunicat de presă USL

Dimensiune text

(P)

Ca urmare a declarațiilor făcute de liderul PDL Neamț, domnul Gheorghe Ștefan, în care se afirma ca domnul Vasile Pruteanu, candidatul USL pentru alegerile locale ar fi fost „constatat” incompatibil de ANI, sau că la Curtea de Apel Bacău s-ar fi emis o „hotărîre definitivă și irevocabilă”, menționăm, în deplină cunoștință de cauză, că toate aceste afirmații sînt transmise intenționat eronat.

Referitor la acest subiect, pe 23 martie, la Curtea de Apel Bacău s-a respins doar atacul legal al lui Vasile Pruteanu asupra unui act emis de ANI, în care se solicita cercetarea acestuia pentru „suspiciuni” de comitere a unor fapte contravenționale. În acest caz, procesul continuă la Înalta Curte de Casație și Justiție București, neexistînd o decizie finală. ANI NU a constatat starea de incompatibilitate a acestuia și nici NU a dovedit suspiciunile enunțate doar într-un comunicat de presă.

Modalitatea de transmitere a mesajelor eronate a vectorilor media slab documentați și/sau a celor din cadrul PDL este doar o încercare tardivă de a denatura realitatea.

Mai mult, decizia abuzivă și ilegală a prefectului de Neamț de a emite ordinul de încetare a mandatului lui Vasile Pruteanu din funcția de Președinte al Consiliului Județean Neamț nu face decît să demonstreze influența politică asupra decidenților guvernamentali care, prin lege, nu ar trebui să fie „îndoiți” de comenzile politice. Chiar prefectul Mihai Archip a declarat că decizia luată s-a făcut în urma „declarațiilor” lui Vasile Pruteanu și nu din alte cauze.

Din răutățile aruncate de lideri ai PDL și de o parte dintre ziariștii care le țin trena transpare disperarea în care a intrat acum PDL, după plecarea domnului Vasile Pruteanu.

 

4.04.2012

Biroul de presă al USL Neamț

COMENTARII

WORDPRESS: 0