HomePolitica

Comunicat de presă – Poporul lui… Pinalti

(P)

Mîrșăvia portocalie nu mai are limite. Au mințit timp de șapte ani, încercînd să convingă populația că e normal să strîngă cureaua, încît au ajuns să se creadă, și, mai grav, să aibă impresia că nimeni și nimic nu îi poate da jos din scaunele pe care se lăfăie.

 

Arogant și disprețuitor, de la înălțimea conturilor grase pe care le posedă, Pinalti a mai dat o mostră de gîndire băsistă, cînd, referindu-se la protestele oamenilor amărîți și umiliți de actuala guvernare, le-a numit simple refulări sau supape, expediind presiunea străzii cu un dezgust de ciocoi: e timpul ca tu, simplu cetățean nemulțumit, să treci înapoi în garsoniera sau apartamentul mic și încălzit cu milioane de lei pe lună (pentru că nu ești „băiat deștept” ca el?!) și… ciocul mic și treci înapoi la muncă!

Democrație? Binele comun? Guvernare responsabilă? Milă pentru oameni? Responsabilitate? Din păcate sînt doar termeni de dicționar, fără nici un sens pentru cei ce ne conduc. Au demonstrat-o ieri în Parlamentul României, o demonstrează zilnic prin acțiunile lor Boc și ai lui. De fapt ai lui Băsescu. Acest președinte al nostru, atît de curajos, încît, de 11 zile de cînd românii își strigă în stradă ofurile, se ascunde după un zid de SPP-iști, în cabinetul de la Cotroceni.

Precum niște preșcolari prinși cu fofîrlica, și din lipsa oricărui argument valabil la nemulțumirile oamenilor, cei de la Putere și-au stabilit stratagema de comunicare pentru a ieși din acest clinci, arătînd cu degetul spre cei din Opoziție și strigînd sus și tare:
„Poporule, și ei au făcut asta!”

În locul unei demisii a Guvernului, responsabilă și firească, premierul, numit Emil Boc, a făcut o „mișcare maiestuoasă”, demițînd spontan un ministru în plenul Parlamentului, ministru ce era, în acel moment, potrivit agendei de pe site-ul MAE, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe (CAE). Dacă asta nu e iresponsabilitate, atunci ce e?

Seamănă izbitor cu un os aruncat celor din piață pentru a le închide gura! La fel cum seamănă și demersul ministrului Borbely de a suspenda efectele legii referitoare la taxa auto, precum și discursurile lacrimogene ale parlamentarilor Puterii de a avea un dialog sustenabil cu societatea! E tîrziu și neavenit! Piața vrea trei lucuri clare: demisia președintelui, demisia guvernului și alegeri anticipate! Nu îi puteți închide gura, nici cu jandarmii și nici nu mita de orice fel!

Partidul de guvernămînt încearcă să reducă protestele oamenilor, ce au ieșit în stradă sufocați de nevoi, la un joc politic, la o gîlceavă cu USL-ul, confiscîndu-le oamenilor demnitatea și bătîndu-și joc, pentru a nu știu cîta oară, de ei.

Soluția USL este una singură: demisia întregului Parlament, a Guvernului și a lui Traian Băsescu. Totodată, cerem organizarea de alegeri anticipate parlamentare și prezidențiale, conform legii, precum și numirea unui guvern de tehnocrați care să pregătească alegeri libere.

Să lăsăm românii să aleagă ce-și doresc. Să lăsăm românii să-și spună părerea în mod democratic. Este singurul lucru pe care actuala putere o mai poate face în interesul acestei națiuni.

 

Ioan Chelaru

Vicepreședinte PSD

Comentarii

WORDPRESS: 0