HomePolitica

Comunicat de presă: La Neamț, ca la nimeni!

(P)

Am observat cu toții modul defectuos, ca să nu-i spun de-a dreptul iresponsabil și criminal, în anumite situații, în care au acționat autoritățile centrale pe perioada dezastrului natural produs în anumite zone ale țării în ultimele două săptămîni.

 

 

Modul în care puterea actuală, centrală sau locală, a acționat în situații de criză dovedește, încă o dată, impotența, incompetența și ticăloșia unora care afirmau că zeci de oameni au murit pentru că au băut și au adormit, fără să fie în stare să-și asume gravele greșeli de strategie și execuție în lupta cu vicisitudinile naturii.

Pe plan local, autoritățile PDL-iste au acționat la nivelul sub-mediocru al autorităților centrale. Au fost luați, din nou, prin surprindere! Este adevărat că în România ninge o dată la 50 de ani, probabil din această cauză n-au fost pregătiți…

Sigur că, în afara eforturilor depuse, inclusiv de persoane private care au ajutat cu tot ce au putut sinistrații, chiar PDL-iștii nemțeni s-au gîndit să strîngă ajutoare umanitare. Toate bune și frumoase, apreciem acest gest normal, însă deznodămîntul acestei acțiuni ar fi putut fi hilar, dar este de-a dreptul penibil și de plîns.

După acțiunea de strîngere de ajutoare, Președintele CJ Neamț, Vasile Pruteanu, și Primarul Municipiului Roman, Laurențiu Leoreanu, au constatat că nu sînt în stare să transporte aceste ajutoare la cei pentru care organizaseră campania și au preferat să le împartă unor cetățeni din județ!

Există două explicații, și nici una nu le face cinste: ori și-au atins gradul de incompetență – lucru ușor acceptabil dacă ne uitam și la celelalte „realizări” ale domniilor lor și n-au fost în stare să organizeze transportul către acele zone -, ori au făcut-o deliberat, încercînd, în acest fel, să mascheze o nouă operațiune de mită electorală, lucru obișnuit pentru PDL-iștii lui Gheorghe „Pinalti” Ștefan, zis „Las’ că ti fac eu pi tini!”.

Penibilul în care se afundă actuala putere portocalie se transformă, tot mai mult, în tragedie pentru această țara și pentru poporul român.

Mai este foarte puțin pînă cînd românii îi vor trimite în groapa istoriei pe acești aventurieri fără căpătîi!

Comentarii

WORDPRESS: 0