HomeRural

Comuna Ion Creangă a renunțat la poliția locală

Lipsa fondurilor și ineficiența activității au stat la baza suspendării, de la 1 ianuarie, a activității poliției locale.

 

 

Începînd cu 1 ianuarie 2012, Primăria Ion Creangă a desființat poliția locală. Motivul principal al acestei măsuri, spune primarul comunei Ion Creangă, Petru Prichici, este legat de lipsa fondurilor necesare pentru susținerea acestui compartiment din cadrul primăriei. „Poliția locală a fost înființată cu trei ani în urmă. La înființare, poliția locală a primit o mașină, proprietate a primăriei, și au fost angajate cinci persoane, care asigurau paza și liniștea, alături de polițiști, în toate satele componente ale comunei. Costurile anuale necesare funcționării în bune condiții a acestui compartiment se ridicau la 100.000 de lei, reprezentînd uniformele angajaților, salariul acestora și combustibilul necesar deplasărilor în comună”, a spus Petru Prichici, primarul comunei Ion Creangă.

Pentru o bună funcționare a serviciului, doi dintre angajați au fost școlarizați cu fonduri din bugetul local. Cu toate acestea, ineficiența activității poliției locale a fost un alt motiv serios pentru care primarul a decis, la ora bilanțului, să suspende activitatea acesteia. „Este inadmisibil ca, în trei ani, angajații poliției locale să nu fi constatat măcar producerea unei contravenții la nivelul comunei”, a spus primarul comunei Ion Creangă. Cît privește momentul reluării activității poliției locale, rămîne o necunoscută pentru primarul Prichici. „Faptul că angajații poliției locale provin din comunitatea în care trăiesc este, cel puțin pentru zona rurală, un mare impediment. Ei nu acționează așa cum o cer atribuțiile de serviciu și închid ochii la neregulile care au loc la nivelul comunei”, spune primarul Petru Prichici.

În absența poliției locale, pe teritoriul comunei acționează, în urma reducerii de personal operate și de Ministerul Administrației și Internelor, numai un singur polițist.

Comentarii

WORDPRESS: 0