Prima paginăSanatate

Computerul tomograf de la Spitalul Roman este de vineri autorizat și poate fi pus în funcțiune

Computerul tomograf de la Spitalul Roman este de vineri autorizat și poate fi pus în funcțiune

Dimensiune text

 

Spitalul Municipal de Urgență Roman a informat vineri, 27 noiembrie, că s-a primit autorizația de funcționare a computerului tomograf achiziționat din fonduri proprii.

Conform reprezentanților unității medicale, pentru punerea în funcțiune a computerului tomograf a fost necesară parcurgerea mai multor etape și îndeplinirea integrală a acestora. Astfel, la sfârșitul anului trecut, a fost eliberat Certificatul de Urbanism nr. 548 din 20 decembrie pentru „Amenajare cabinet medical pentru instalare CT”. Ulterior, documentația a fost transmisă la Direcția de Sănătate Publică Iași – structură responsabilă pe zona Moldovei asupra desfășurării activității în domeniul nuclear – și la Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN) pentru a obține autorizația de instalare a aparatului.

„După ce am obținut autorizația, firma contractantă a amenajat spațiul și a instalat aparatul. După instalarea aparatului, s-a făcut documentația pentru obținerea autorizației de funcționare a aparatului și s-a trimis la CNCAN. Comisia națională pentru controlul activităților nucleare, începând de astăzi, 27 noiembrie 2020, a emis Autorizația pentru Desfășurarea de activități în domeniul nuclear nr RI 2237/2020. Astfel, din acest moment, computerul tomograf al Spitalului Municipal de Urgență Roman poate fi pus în funcțiune. Având în vedere tehnologia de înaltă performanță, firma distribuitoare a alocat pentru sesiunea de instruire a personalului un minim de 10 zile (10-14 zile). La finalul acestei perioade, se va începe treptat preluarea activității computerului tomograf pe spital”, au mai precizat reprezentanții Spitalului Municipal de Urgență Roman.

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0