Compania germană AMF-Bruns a inaugurat la Roman o investiție de 7 milioane de euro

HomeEconomie

Compania germană AMF-Bruns a inaugurat la Roman o investiție de 7 milioane de euro

Compania germană AMF-Bruns, cu centre de producție în întreaga lume, a ales România și municipiul Roman pentru a se extinde, iar din această toamnă a început producția la noua fabrică de subansamble auto și de sisteme de transport industrial, amplasată pe platforma industrială din zona de nord-vest a orașului, de pe bulevardul Nicolae Bălcescu.

Noua fabrică de la Roman a companiei AMF-Bruns a fost inaugurată marți, 23 noiembrie, în cadrul unei întâlniri cu oficialitățile locale și județene și mass-media locale, la care au participat, alături de reprezentanții AMF-Bruns, primarul municipiului Roman, Leonard Achiriloaei, prefectul județului Neamț, George Lazăr, și deputatul Laurențiu Dan Leoreanu.

Complexul fabricii AMF-Bruns de la Roman include un sediu administrativ de circa 800 de metri pătrați și o hală de producție de 4.000 de metri pătrați – cu o linie tehnologică pentru debitare laser, îndoire, sablare, sudură, vopsire și montaj final al pieselor. Construcția a început din luna aprilie a acestui an, printr-o investiție de circa 7 milioane de euro, din care jumătate reprezintă un grant pentru ajutor de stat de 50%.

Compania AMF-Bruns a luat ființă în Germania în 1958, ca o companie de familie, și are în prezent fabrici în Germania – unde este și sediul central -, în Olanda, Anglia, SUA, Thailanda, precum și birouri de vânzări în mai multe zone de pe glob, precum Dubai, Rusia, Polonia sau SUA. La Roman a fost amenajată singura fabrică a grupului din România și din Europa de Est, locația fiind aleasă mai ales datorită poziției geografice, compania având numeroși clienți în zona Europei de Est – Polonia, Cehia, Bulgaria, Ucraina sau Rusia.

AMF-Bruns produce în fabrica de la Roman atât subansamble, ansambluri sudate pentru mașini care vor fi modificate pentru persoanele cu dizabilități – rampe pentru scaune cu rotile, trepte ajutătoare, scaune pentru șoferi modificate special pentru persoane cu dizabilități, pardoseli speciale cu sisteme de prindere pentru scaune cu rotile -, cât și structuri metalice pentru sisteme de transport industrial mare, conveiere, benzi transportoare, șnecuri, silozuri, buncăre ori elevatoare cu cupe.

În șapte luni de zile, am reușit să ajungem la stadiul la care suntem acum. Am început deja și producția și am intrat pe comenzi. Încărcarea cu comenzi o avem deja pentru întreg anul viitor și am început să intrăm în anul 2023. Clienții noștri sunt din industria de zahăr, din industria lemnului, din industria chimică, minieră, industria petrolieră – toți clienți care utilizează sisteme de transport mărfuri și de depozitare, la scală mare”, afirmă Nicolae Lucian Slavnea, directorul general al AMF-Bruns România SRL.

Zeci de noi locuri de muncă

Prin realizarea investiției de la Roman au fost create 34 de locuri de muncă, iar compania AMF-Bruns intenționează să mai facă angajări, în perioada următoare – mai ales că terenul pe care îl deține în zonă ar permite chiar extinderea fabricii, existând deja planuri în acest sens.

Putem ajunge și la 100 de angajați, depinde cum reacționăm la comenzile pe care le avem. Noi încurajăm toate persoanele care se află în căutarea unui loc de muncă să vină să-și depună un CV, pentru că, în perioada următoare, lunile februarie – martie, vom mai face o analiză a producției și a echipei actuale și cu siguranță vom mai insera personal. Vorbim de personal calificat – sudori, lăcătuși-mecanici, operatori laser, operatori mașini de îndoit, operatori mașini de sablat, vopsitori – tot ce ține de industria prelucrărilor metalice. Îi invităm și pe cei care nu au calificare și vor să lucreze în acest domeniu, care ar putea beneficia de programe de training, cu echipe de la colegii din Germania”, mai precizează Nicolae Lucian Slavnea, directorul general al AMF-Bruns România SRL.

Implicare în comunitate

Încă de la începutul prezenței în Roman, compania AMF-Bruns a beneficiat de sprijinul autorităților locale și s-a implicat deja, la rândul său, în proiecte adresate comunității romașcane – fiind unul dintre sponsorii manifestărilor dedicate în luna mai Zilelor Municipiului Roman.

Fiind o afacere de familie, suntem foarte înclinați în a participa în activități care țin de comunitate. Vrem să dezvoltăm comunitatea, pentru că – bineînțeles, vom colabora și pe viitor, încercăm să ne implicăm activ în a crește calitatea vieții, pentru a fi prezenți în societatea romașcană prin proiecte interesante. Am avut deschidere și ajutor din partea autorităților romașcane, pentru că fără un parteneriat între noi și autoritățile locale nu se poate”, consideră directorul directorul general al AMF-Bruns România SRL.


Principalele declarații ale oficialilor în cadrul evenimentului de inaugurare a fabricii AMF-Bruns de la Roman

Nicolae Lucian Slavnea, director general AMF-Bruns România SRL: „Astăzi, 23 noiembrie, suntem bucuroși să inaugurăm fabrica de la Roman a grupului german AMF-Bruns. Suntem o companie germană ce a luat ființă în 1958, o afacere de familie, cu tradiție, care a crescut progresiv în toți acești ani, ajungând să fie cunoscută la nivel mondial. Producem sisteme de transport, conveiere, benzi transportoare, rampe auto și sisteme de ridicare pentru persoane cu dizabilități. În decursul a șapte luni, am reușit, împreună cu toți cei implicați, să ridicăm la Roman o fabrică la cele mai înalte standarde tehnologice.

AMF-Bruns a ales orașul Roman pentru a se dezvolta, după ce a prospectat alte țări și, chiar, alte orașe din țară. Orașul Roman a rămas favorit datorită trecutului său metalurgic, a poziționării geografice și, nu în ultimul rând, datorită autorităților, care au arătat o deschidere deosebită față de acest proiect. Un mare merit îi revine domnului deputat Laurențiu Dan Leoreanu, care ne-a susținut de la București și alături de care am reușit să dezvoltăm proiectul AMF-Bruns Roman. Îi mulțumesc domnului primar Leonard Achiriloaei, care ne-a susținut în toată această perioadă, îi mulțumesc domului prefect George Lazăr, care sprijină și încurajează dezvoltarea județului Neamț. Avem încredere că autoritățile locale ne vor sprijini și la următoarele proiecte pe care le compania noastră le va dezvolta la Roman. Îi mulțumesc, de asemenea, echipei mele, pentru suport și implicare. Îndemn romașcanii care vor să facă parte din acest proiect să vină alături de noi, pentru a putea, împreună, să aducem un plus comunității mușatine”.

Primarul municipiului Roman, Leonard Achiriloaei: „Este o bucurie pentru mine să fiu astăzi prezent la un eveniment economic important din municipiul Roman, important atât din punctul de vedere al investiției, de circa 7 milioane de euro, dar și prin crearea a zeci de noi locuri de muncă. Am fost alături de acest proiect și l-am susținut, pentru că dezvoltarea unei comunități nu se poate face decât în strictă legătură cu dezvoltarea economică, de aceea trebuie să existe acest parteneriat durabil, pe termen mediu și lung, cu sectorul economic. Eu vă asigur că voi fi un partener al acestei companii, mă bucur că au ales orașul Roman, un oraș în plină dezvoltare, și că au găsit aici atât o poziție favorabilă, cât și forță de muncă calificată, și sunt convins să succesul va fi asigurat”.

Prefectul județului Neamț, George Lazăr: „Este o investiție importantă, de circa 7 milioane de euro, este important de amintit că parte din fondurile necesare acestei investiții reprezintă ajutor de stat din partea Guvernului României, care întotdeauna a militat pentru extinderea mediului de afaceri, pentru susținerea antreprenorilor locali sau a investitorilor străini în România. Guvernul României va susține întotdeauna mediul de afaceri și investițiile, pentru că doar așa putem aduce oportunități pentru fiecare localitate și inclusiv pentru județul Neamț. Să creezi zeci de locuri de muncă – cu posibilitatea de a mai angaja în viitor -, asta arată că suntem într-o etapă de dezvoltare a municipiului Roman, despre care ne-am obișnuit să atragă, în ultima perioadă, investitori importanți, din țară sau din străinătate. Orașul Roman are un potențial uriaș de dezvoltare pe viitor, în contextul în care autostrăzile A8 și, mai ales, A7 vor trece prin zona Romanului, despre care sperăm să fie materializate în perioada 2024-2026 cel târziu, investiții de infrastructură importante pentru România și, în principal, pentru zona de Nord-Est a țării”.

Deputatul Laurențiu Dan Leoreanu: „Este un proiect de succes care se materializează astăzi. După o competiție și internațională, dar și internă, Romanul, și prin poziția strategic-geografică, dar și prin deschiderea autorităților, a reprezentat o oportunitate, și a fost ales pentru această investiție. Aici, un rol important l-a avut și domnul director Slavnea, romașcan, împreună cu care am așezat pe hârtie principalele oportunități de la Roman, plecând și de la existența unei resurse umane ce provenea de la cele două fabrici metalurgice și mecanice din zonă. Iată că la Roman se dovedește, în această perioadă – după ce, cu ani în urmă, unii închideau aici fabrici -, că reușim să punem bazele unui antreprenoriat profesionist, care poate fi un exemplu pentru mediul de afaceri autohton sau din străinătate. Sunt sigur că Romanul va reprezenta de acum un brand și prin produsele pe care dumneavoastră le veți produce aici”.

Nicolae Lucian Slavnea, director general AMF-Bruns România SRL

Nicolae Lucian Slavnea, director general AMF-Bruns România SRL

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0