Prima paginăNeamt

Comisarii acuzați de luare de mită stau cu ochii pe calendar

Dimensiune text

* înregistrările video nu dovedesc luarea de mită, spun ei *

Luni, 8 octombrie, s-a consumat încă un episod din procesul celor trei comisari de la Garda Financiară acuzați de luare de mită.

 

 

Fostul comisar șef Constantin Nistor și comisarii Gheorghe Enășoaie și Corneliu Antonie au apărut, din nou, în fața magistraților de la Tribunalul Neamț, care au revăzut toate cele 26 de înregistrări din momentul flagrantului. Ca de fiecare dată, apărătorii celor trei comisari le-au susținut nevinovăția, insistînd pe faptul că din înregistrări nu reiese clar că ar fi vorba de luare de mită, în vreme ce procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au susținut contrariuli.

Cei trei comisari au fost arestați la sfîrșitul lunii septembrie 2011, în urma unui flagrant făcut de procurorii DNA într-un restaurant din Poiana Largului, în timp ce comisarii ar fi luat mită de la mai mulți oameni de afaceri.
După opt luni de arest preventiv, ei au fost eliberați, fiind judecați pentru luare de mită. La ultimele cinci termene de judecată, magistrații au solicitat, de fiecare dată, vizionarea casetelor cu înregistrările din momentul flagrantului.

Luni, magistrații au stabilit termenul de 22 octombrie pentru pronunțarea sentinței în cazul celor trei comisari, care vor afla dacă vor fi condamnați sau achitați.

COMENTARII

WORDPRESS: 0