Prima paginăCultural

Comedia romantică „Steaua fără nume”, pe scena Casei de Cultură din Roman

Comedia romantică „Steaua fără nume”, pe scena Casei de Cultură din Roman

Dimensiune text

 

Ateneul din Iași ajunge la Casa de Cultură a Sindicatelor din Roman cu piesa de teatru „Steaua fără nume”, de Mihail Sebastian, în regia lui Andrei Ciobanu. Spectacolul are loc sâmbătă, 23 iunie, de la ora 18.00, în sala mare, accesul publicului făcându-se în baza unui bilet de 20 lei. Elevii, șomerii, pensionarii beneficiază de reducere, biletul pentru ei fiind de 15 lei.

„«Steaua fără nume» e o savuroasă comedie romantică plină de emoție, sensibilitate, lirism, empatie și, nu în ultimul rând, umor. Acțiunea se desfășoară în perioada dintre cele două Războaie Mondiale, un timp plin de bonomia și parfumul specifice epocii. O gară dintr-un târg cenușiu de provincie – acesta este locul, aparent banal, în care se întâlnesc cele două personaje: timidul și visătorul profesor Miroiu și Mona, o fată frumoasă captivă a confortului lejer obținut. Dar ce se va întâmpla în noaptea specială care va urma va schimba pentru totdeauna destinul celor doi. Bărbatul, care își imagina o lume de o frumusețe infinită, își vede materializat visul, iar femeia fără nicio adevărată pasiune, prinsă într-o lume a bogației materiale, se descoperă, în sfârșit, pe sine. Se va îndrăgosti Mona? S-ar putea. Se va (re)descoperi Mona? Cu siguranță. Dar dimineață va disipa magia nopții și va aduce un personaj-cheie. Apariția lui Grig va obliga personajul central al piesei să penduleze între tentația visului și cea a luxului. Ce decizie va lua Mona?! «Steaua fără nume», un spectacol în care comedia se împletește cu drama, recomandat cu căldură tuturor celor care vor să viseze și să evadeze din cotidian!”, este invitația lansată de regizorul piesei, Andrei Ciobanu.

Durata piesei: 1h 50 min

Regia și versiunea scenică: Andrei Ciobanu
Scenografie: Cătălin Târziu
Compoziție muzicală: Dan Spînu
Light design: Lucian Țurcanu

Distribuție: Bogdan Matei – Marin Miroiu, Cezara Fantu – Mona, Codrin Danila – Radu Udrea, Ana Hegyi – Domnișoara Cucu, Daniel Onoae – Grig, Andrei Ciobanu– Șeful de gară, Arun Cotic – Ichim, Alexandra Paftala – Eleva.

 

 

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0