Cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină, până miercuri seară

HomeActualitate

Cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină, până miercuri seară

Administrația Națională de Meteorologie a emis miercuri avertizări de tip Cod galben și Cod portocaliu, vizând fenomene de instabilitate atmosferică, pentru cea mai mare parte a țării, valabile miercuri.

Conform meteorologilor, în intervalul miercuri, 30 august, ora 10 – joi, 31 august, ora 02 (COD GALBEN), în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 55 – 65 km/h) și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25 – 30 l/mp și izolat peste 40 l/mp.

Miercuri, 30 august, între orele 12 – 23 (COD PORTOCALIU), în nordul și estul Munteniei, estul Transilvaniei și în Moldova, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi intensificări ale vântului (rafale în general de 70 – 80 km/h), pe arii restrânse vijelii puternice, averse torențiale, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 35 – 40 l/mp și izolat peste 50 – 60 l/mp.

Comentarii

WORDPRESS: 0