Cod galben de precipitații însemnate și vânt puternic la munte, până vineri seară

HomeActualitate

Cod galben de precipitații însemnate și vânt puternic la munte, până vineri seară

Administrația Națională de Meteorologie a emis joi avertizări de tip Cod galben și Cod portocaliu, pentru vestul țării și pentru zona de munte, vizând cantități moderate de apă și intensificări ale vântului, valabile până vineri seară.

Conform meteorologilor, în intervalul joi, 30 noiembrie, ora 17:00 – vineri, 1 decembrie, ora 21:00 (COD GALBEN), în Crișana, Maramureș și în nordul Transilvaniei va ploua, iar în grupele nordice și centrale ale Carpaților Orientali și în Munții Apuseni, la început vor fi precipitații mixte, apoi predominant ploi, care vor determina topirea stratului de zăpadă. Se vor acumula cantități de apă în general de 25 – 40 l/mp. Local și temporar, în regiunile vestice vântul va prezenta intensificări cu viteze de 55 – 60 km/h, iar în toată zona montană înaltă rafalele vor depăși 80 – 100 km/h. Intensificări ale vântului vor fi, pe arii restrânse, și în restul teritoriului.

În intervalul joi, 30 noiembrie, ora 20:00 – vineri, 1 decembrie, ora 15:00 (COD PORTOCALIU), în județul Maramureș și în zona montană a județelor: Bistrița-Năsăud, Mureș, Bihor, Arad, Hunedoara, Alba, Cluj, Sălaj și Satu Mare se vor acumula cantități de apă de 50 – 70 l/mp și, izolat, de peste 80 l/mp.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0