Prima paginăSocial

Cod galben de ploi torențiale, vijelii și căderi de grindină, până duminică seară

Cod galben de ploi torențiale, vijelii și căderi de grindină, până duminică seară

Dimensiune text

 

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis sâmbătă o atenționare de tip cod galben, vizând instabilitate atmosferică accentuată și precipitații însemnate, pentru intervalul sâmbătă, 2 iunie, ora 14 – duminică, 3 iunie, ora 23, în mai multe județe din vestul, centrul, nordul și estul țării, între care și județul Neamț.

Astfel, conform meteorologilor, în intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în zonele de munte, precum și în Crișana, Maramureș, Transilvania și nordul Moldovei. Vor fi averse care vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie și căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 15 – 20 l/mp și punctiform 40 – 50 l/mp. Astfel de fenomene vor fi și în restul teritoriului, însă pe arii mai restrânse.

Meteorologii precizează că manifestări specifice instabilității atmosferice se vor semnala și la începutul săptămânii viitoare, local și temporar, în majoritatea regiunilor.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0