Prima paginăActualitate

Cod galben de ploi în averse, joi după-amiază. Vreme rea până luni seară

Cod galben de ploi în averse, joi după-amiază. Vreme rea până luni seară

Dimensiune text

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis joi o atenționare de tip cod galben pentru manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, vizând județe din partea de este a țării, pentru ziua de joi, 30 aprilie, între orele 13 –21.

Conform meteorologilor, în acest interval, în Dobrogea, jumătatea estică a Munteniei și în estul și sudul Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului cu viteze la rafală, în general, de 60 – 70 km/h, vijelii, frecvente descărcări electrice, căderi de grindină, averse ce vor avea și caracter torențial. Astfel de fenomene se vor semnala și în restul teritoriului, dar pe arii mai restrânse.

De asemenea, în intervalul vineri, 1 mai, ora 12 – luni, 4 mai, ora 22, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15 – 25 l/mp, iar pe arii restrânse 35 – 40 l/mp.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0