Prima paginăSocial

Cod galben de averse torențiale, căderi de grindină și vijelii

Cod galben de averse torențiale, căderi de grindină și vijelii

Dimensiune text

 

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat, miercuri, informarea emisă la începutul acestei săptămâni, vizând instabilitate atmosferică accentuată, intensificări ale vântului și cantități de apă însemnate. Astfel, ANM avertizează că cea mai mare parte a țării, inclusiv județul Neamț, se află sub cod galben de miercuri, 20 septembrie, ora 11, până joi, 21 septembrie, ora 21.

Conform meteorologilor, în acest interval, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, căderi de grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25 – 30 l/mp și, cu precădere în nord-vestul țării și în zona Carpaților Occidentali, pe arii restrânse, 50 – 60 l/mp. Temporar vântul va avea intensificări cu viteze care la rafală vor atinge 55 – 60 km/h, iar în timpul ploilor vor fi rafale de peste 65 – 70 km/h și vijelii.

Cinci județe – Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea și Bacău – se află sub cod portocaliu de miercuri, 20 septembrie, ora 16 – până joi, 21 septembrie, ora 10. În aceste zone, instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată și, pe arii extinse, se vor înregistra cantități importante de apă cuprinse, în general, între 50 și 70 l/mp.

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0