Prima paginăActualitateRural

Coborârea din autobuz, aventură periculoasă

Dimensiune text

Un bărbat din Cotu Vameş este cercetat de poliţişti pentru că a provocat accidentarea unei femei din acelaşi sat. Bărbatul, în vârstă de 62 de ani, este şofer de autobuz. Miercuri dimineaţă, în jurul orei 7.30, el făcea o cursă spre Ion Creangă. A oprit autobuzul în staţia din faţa Școlii „Otilia Cazimir”, pentru ca acei călători ce voiau să se oprească acolo să poată coborî. La un moment dat, şoferul a pus autobuzul în mişcare fără să se asigure că din maşină au coborât toţi călătorii care intenţionau acest lucru şi fără să închidă uşile autobuzului. În acel moment, o femeie de 48 de ani, care cobora din autovehicul, s-a dezechilibrat şi a căzut pe carosabil, lovindu-se de asfalt.

„După producerea accidentului, conducătorul autobuzului a părăsit locul faptei fără încuviinţarea poliţiei, fiind identificat şi găsit la locuinţa de domiciliu în jurul orei 9.00. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ. Poliţiştii au reţinut permisul de conducere conducătorului auto şi efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului rutier”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ.

Localnicii susţin că autobuzul aparţine unei firme de transport persoane din Roman. Acel autobuz ar fi fost folosit doar pentru curse speciale regulate, adică pentru transportul muncitorilor de acasă până la o fabrică din oraş, în baza unui contract între firma de transport şi societatea angajatoare. Astfel, şoferul ar fi efectuat curse doar de câteva ori pe zi, în restul timpului autobuzul fiind staţionat în faţa porţii locuinţei conducătorului auto.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0