CNAIR asfaltează E85 pe tot sectorul ce traversează Romanul

HomeSocial

CNAIR asfaltează E85 pe tot sectorul ce traversează Romanul

 

Principala șosea care tranzitează zona municipiului Roman, drumul național DN2, parte a drumului european E85, va fi reasfaltată, în acest an, de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Asfaltarea va fi făcută pe tot traseul E85 din municipiul Roman, de la podul de peste râul Moldova dinspre comuna Horia, apoi pe traseul bulevardului Roman Mușat, centru, bulevardul Republicii și strada Ștefan cel Mare, până la sensul giratoriu de la intersecția cu strada Plopilor – Dedeman.

În acest scop, în ședința ordinară de joi, 30 ianuarie, consilierii locali romașcani vor dezbate un proiect de hotărâre privind aprobarea transmiterii în administrarea Ministerului Transporturilor Infrastructurii și Comunicațiilor – Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a sectorului din DN2, aflat în intravilanul Municipiului Roman.

„Segmentul din DN2 (E85) situat în intravilanul municipiului Roman se află în proprietatea publică a statului român și în administrarea Municipiului Roman. Acest segment de drum se întinde de la culeea podului peste Moldova până la sensul giratoriu de la intersecția cu strada Plopilor, urmând traseul bulevardul Roman Mușat, bulevardul Republicii, strada Ștefan cel Mare, respectiv între km 328 + 692 și km 333 + 775. Acest sector din DN2 a făcut obiectul unei reabilitări în perioada 2002 – 2003. După reabilitarea efectuată în perioada precizată, nu s-au mai efectuat lucrări de întreținere de amploare. În acest an, CNAIR intenționează să realizeze refacerea stratului de uzură pe tot sectorul situat în Municipiul Roman. Pentru aceasta este necesară transmiterea administrării către CNAIR, pe perioada lucrărilor. Lucrările pe care CNAIR intenționează să le efectueze sunt necesare, iar din punct de vedere juridic efectuarea lor presupune transmiterea în administrarea CNAIR a acestui sector din DN2. Propunem Consiliului Local să aprobe trecerea în administrarea directă a CNAIR a sectorului de drum DN2, aflat actualmente în administrarea Municipiului Roman, pentru efectuarea lucrărilor de reabilitare necesare”, se precizează în referatul de aprobare și raportul de specialitate la proiectul de hotărâre ce va fi discutat în ședința de joi de consilierii locali.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 3
  • Ionut 3 ani ago

    Mai util era sa faca o șosea de centura a Romanului si nu sa treaca prin mijlocul orasului!

  • Cristi 2 ani ago

    Niste bani aruncați pe fereastră. La cate priorități are Romanul asta ne trebuie, o sosea foarte buna pe care sa o reasfaltam.