Prima paginăSocial

Clubul Copiilor se mută în casa sa

Clubul Copiilor se mută în casa sa

Dimensiune text

 

clubul copiilorGuvernul României a emis o ultimă hotărâre în ceea ce privește Clubul Copiilor Roman, clădirea de pe strada Sucedava fiind dată în administrarea Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice – Inspectoratul Școlar Județean Neamț, pentru Clubul Copiilor Roman. Lucrările de construcție, începute de mai bine de zece ani, se apropie în sfârșit de încheiere.

„Se aprobă înscrierea în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului și darea în administrarea Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, Inspectoratului Școlar Județean Neamț pentru Clubul Copiilor Roman a unui imobil, având datele de identificare prevăzute în Anexa la prezenta hotărâre, trecut în domeniul public al statului prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Roman nr. 126 din 18 octombrie 2010, modificată prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Roman nr. 75 din 30 martie 2016”, se arată în hotărârea semnată de prim-ministrul României în ședința de joi, 8 decembrie.

Directorul Clubului Copiilor, profesorul Ilie Boloca, spune că, până la finele acestui an, noua clădire va deveni funcțională. „Pot spune că totul este gata în proporție de 95%. Clădirea este racordată la rețeaua de apă, canalizare și energie electrică, iar în acest moment se racordează gazul și se fac probe. Odată ce imobilul va fi încălzit, mai trebuie doar să montăm parchetul. În opinia noastră, din semestrul al doilea, vom funcționa în această clădire. Cei care au vizitat imobilul au apreciat ca fiind o investiție foarte bună, lucrările fiind unele de calitate și urmărite atent de către noi”, a precizat directorul Ilie Boloca.

În acest moment, Clubul Copiilor funcționează în spațiile puse la dispoziție de Școala Roman Mușat, fosta Școală 9, după ce Biserica Armenească a revendicat clădirea în care funcționa clubul, cea de pe Cuza Vodă. Lucrările la noul imobil au început de mai bine de zece ani, însă, din cauza lipsei finanțării, tot au fost întrerupte și abia în acest an s-au găsit soluțiile necesare pentru ca ceea ce s-a investit inițial să nu fie lăsat în paragină.

COMENTARII

WORDPRESS: 0