Prima paginăEducatie

Clasa pregătitoare, pe înțelesul tuturor

Dimensiune text

Școlile vor primi broșuri cu răspunsuri la cele mai frecvente întrebări pe care le pun părinții referitor la înscrierea în clasa pregătitoare.

 

Începînd de joi, 26 ianuarie, părinții interesați de înscrierea în clasa pregătitoare pot afla toate amănuntele legate de aceasta de la directorii unităților școlare la care vor să-și înscrie copilul.

Aceștia se întîlnesc miercuri, 25 ianuarie, cu conducerea Inspectoratului Școlar Județean Neamț de la care vor primi metodologiile și normele necesare pentru punerea în aplicare a acestei prevederi a Legii Educației, dar și lămuriri pentru cazurile speciale. Directorii vor primi, de asemenea, și o broșură editată de Ministerul Educației, ce cuprinde cele mai frecvente întrebări la care părinții așteaptă răspunsuri pe această temă, broșură ce va fi făcută publică în școlile ce fac înscrieri pentru clasa pregătitoare.

„Broșura face precizări legate de vîrsta la care se face înscrierea în clasa pregătitoare, modul în care se organizează aceste clase, programul elevilor,  documentele necesare pentru înscriere. Sperăm ca, în acest mod, să venim în întîmpinarea părinților care au nevoie de aceste precizări, ținînd cont de faptul că este vorba de un element de noutate în învățămînt”, a spus inspectorul școlar general adjunct Vasile Munteanu.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0