HomeEconomie

CJ scoate la concurs 38 de locuri de muncă

Cele mai multe sunt la Roman, la Centrul de Îngrijire și Asistență. Investiția a fost terminată din luna mai, anul trecut.

 

 

La distanță de un an și jumătate de la finalizarea investiției, Centrul de Îngrijire și Asistență de la Roman va putea funcționa. Clădirea de pe strada Ion Nanu a fost realizată cu finanțare nerambursabilă, în cadrul Programului Operațional Regional 2007-2013. Proiectul a început în anul 2010 și a fost finalizat în luna mai 2011, iar valoarea totală a acestuia este de 3.294.443,22 lei. În acest centru ar trebui îngrijite 42 persoane adulte cu handicap neuropsihic. Bolnavii au nevoie de servicii de recuperare și reabilitare neuropsihică. Pentru ca acest centru să funcționeze, era nevoie de angajarea a 28 de persoane, doar că instituția Consiliului Județean (CJ) Neamț nu a putut face acest lucru din cauza restricțiilor impuse de Guvern. Până la urmă, efortul conjugat al lui Culiță Tărâță, președintele CJ Neamț, al lui Mihai Hanganu, consilierul personal al președintelui CJ, și al lui Ilie Mitea, prefectul județului, a dus la o rezolvare favorabilă a acestei situații.

Marți, Guvernul a adoptat o hotărâre prin care a deblocat 38 de posturi vacante necesare funcționării serviciilor sociale din județ. Dintre acestea, 28 de posturi vor fi ocupate pentru funcționarea Centrului de Îngrijire și Asistență de la Roman, două posturi vor fi ocupate la Centrul de Îngrijire și Asistență Oșlobeni, alte două posturi vor fi scoase la concurs la Centrul de Recuperare și Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Păstrăveni, iar șase posturi vor funcționa la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihică Războieni.

„Posturile vor fi scoase la concurs cât mai repede cu putință, în limitele legii. Toate informațiile legate de acest procedeu vor fi făcute publice. Sperăm ca, anul acesta, să reușim completarea organigramei, iar centrul de la Roman să devină funcțional. La nivelul județului sunt aproximativ 200 de solicitări pentru obținerea unui loc într-un centru pentru persoane cu handicap neuropsihic”, a afirmat Mihai Hanganu, consilierul personal al președintelui CJ Neamț.

Comentarii

WORDPRESS: 7
 • andreif 10 ani ago

  cat e spaga?

 • ala micu 10 ani ago

  Chiar asa, cat merge spaga pentru angajari?

  • Doctor M 10 ani ago

   Ati ramas cu idei invechite.De asta merge tara asa de rau ,din cauza unora ca voi.Pacat ca v-ati nascut romani.

 • Lavinia 10 ani ago

  In cat timp imi scot banii daca ma angajez?

 • anonim 10 ani ago

  domnule doctor m , spuneti ca avem idei invechite,dar nu e asa.si la ora actuala fara „atentia” si „relatiile” cuvenite nu te baga nimeni in seama (asta daca vrei un loc de munca mai bun). asa ca parerile astea pastrativile

 • Cristina 6 ani ago

  E expirata stirea asta…de vreo 4 ani 😅noutati nimic?

 • Cristina 6 ani ago

  Stiri noi nu aveti?noutati nimic?