Circulație restricționată spre Valea Ursului și Crăiești

HomeActualitate

Circulație restricționată spre Valea Ursului și Crăiești

 

sosea-iarnaPrefectul județului, Niculina Dobrilă, în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), a condus ședința extraordinară convocată pentru duminică, 8 ianuarie, având ca temă gestionarea situațiilor apărute ca urmare a fenomenelor meteorologice periculoase produse pe teritoriul județului Neamț. Prefectul a prezentat o situație sintetică e evoluției efectelor generate de producerea fenomenelor meteorologice periculoase produse în ultimele 24 de ore și modul de gestionare a acestora.

De asemenea, s-a făcut propunerea ca echipajele de Poliție Locală să desfășoare activități de patrulare în zonele cunoscute ca fiind frecventate de persoane fără adăpost, pentru identificarea, preluarea și transportul acestora în spațiile special amenajate. Aceste activități vin în sprijinul acțiunilor similare pe care le execută echipajele pompierilor, jandarmilor, poliției și ambulanței, de la începutul manifestării fenomenelor meteorologice periculoase.

În ceea ce privește efectele produse pe teritoriul județului, conform ultimelor raportări circulația este restricționată pe două drumuri – DJ 207C (Ion Creangă – Valea Ursului) și DN15D (Gâdinți – Crăiești), iar referitor la alimentarea cu energie electrică a localităților toate problemele au fost rezolvate.

„Ne-am întâlnit astăzi pentru a lua toate măsurile necesare spre a ține sub control o eventuală evoluție nefavorabilă a vremii. În ceea ce privește școlile, în funcție de evoluția vremii, peste două zile vom decide dacă se mai prelungește perioada de suspendare a cursurilor școlare. În ceea ce privește starea drumurilor, în prezent, se acționează pe toate sectoarele de drum național și județean. Din cauza cantităților mari de zăpadă și a viscolului, în partea de est a județului situația impune măsuri susținute, astfel încât autofreză de la ISU Piatra Neamț a fost dirijată către unitatea Roman. Am solicitat administratorilor de drumuri, dar și E-ON, să ne informeze, prin rapoarte actualizate permanent, asupra situației din teren și mai ales asupra măsurilor luate. Apreciez mobilizarea lucrătorilor de la E-On care au reușit să remedieze defecțiunile, astfel încât toți cei 4.623 de consumatori afectați sunt acum alimentați cu energie electrica”, a spus prefectul Niculina Dobrilă.

 

Comentarii

WORDPRESS: 0