Prima paginăSocial

Circulație în condiții de iarnă, cu zăpadă frământată de până la 3 centimetri, pe drumurile naționale

Circulație în condiții de iarnă, cu zăpadă frământată de până la 3 centimetri, pe drumurile naționale

Dimensiune text

 

 

Ninsorile abundente căzute miercuri și joi, pe fondul avertizării meteo de tip cod galben, au dat de furcă lucrătorilor Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași, în noaptea de 14 spre 15 februarie. Cu toate acestea, la nivelul celor opt județe din aria de acoperire a Direcției, până joi dimineață nu se înregistrase niciun drum blocat.

DRDP Iași a acționat cu 262 de autoutilaje și s-au răspândit 2.274,54 de tone de material antiderapant – sare și clorură de Calciu. În județul Neamț, Secția Drumuri Naționale Piatra Neamț a acționat cu 41 de autoutilaje și 175 de tone de material antiderapant, pe DN 12C, DN 15, DN 15B, DN 15C, DN 15D, DN 15F, DN 15G, DN 17B și DN 2 – E85.

Pe drumurile din Moldova se circula joi dimineață în condiții de iarnă, cu zăpadă frământată între 1 și 3 centimetri, fiind înregistrate în continuare ninsori în toate județele Moldovei. Doar în județul Galați, carosabilul era umed, cu zăpadă frământată de 1-3 centimetri, iar în zona de munte a județului Vrancea stratul de zăpadă avea 8 centimetri.

Deși nu s-au înregistrat drumuri blocate, noaptea trecută lucrătorii DRDP Iași au fost nevoiți să intervină pentru tractarea unor autocamioane pe DN 24B Huși – Albița, care înaintau greu din cauza rampei și a slabei echipări. De asemenea, autocamioane trase pe dreapta din cauza pneurilor uzate s-au înregistrat și în apropiere de Iași, pe DN 24. O situație deosebită s-a înregistrat pe DN 2D, DN 2L, DN 2N și DN 2M, unde ninsorile abundente au determinat căderi de arbori pe carosabil, aceștia angrenând în cădere și fire de înaltă tensiune.

„Avertizarea Cod galben credem că a fost mai degrabă de Cod portocaliu, după cum s-a simțit în teren și având în vedere căderile masive de precipitații. Zonele cele mai afectate au fost Vrancea, Galați și Botoșani, unde s-au înregistrat căderi masive de precipitații, dar și viscol la sol, pe anumite sectoare. Cu toate acestea, prin mobilizarea echipelor noastre, am reușit să nu avem niciun drum blocat, întreaga rețea de drumuri naționale din administrare fiind la această oră disponibilă circulației, chiar dacă în condiții de iarnă. În acest sens, reluăm apelul nostru către participanții la trafic să manifeste înțelegere față de situația creată, cu recomandarea de a circula cu maximă prudență, cu echiparea corespunzătoare a autovehiculelor și cu informarea prealabilă în privința condițiilor meteo”, a transmis joi dimineață directorul general regional al DRDP Iași, Ovidiu Mugurel Laicu.

Joi dimineață, în jurul orei 10, pe drumurile naționale de la nivelul regiunii Moldovei acționau 271 de utilaje.

DRPD Iași stă la dispoziția participanților la trafic pentru informații despre starea drumurilor din zona Moldovei prin dispeceratul deschis în regim de permanență – telefon 0232 213.168. Informaţii actualizate privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, 0800.800.301 și de pe paginile de internet www.drdpiasi.ro, respectiv www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situatia Drumurilor Naţionale, dar și pagina de Facebook https://www.facebook.com/cnadnr/ și https://www.facebook.com/DRDPIS/.

 

 

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0