Prima paginăSocialSanatate

Circ cu asistente la CPU

Dimensiune text

Două asistente medicale, angajate ale Spitalului Municipal de Urgenţă Roman, s-au luat la bătaie, la începutul săptămânii, în spaţiul Compartimentului de Primiri Urgenţe (CPU), de faţă cu pacienţii, cu familiile acestora, cu doi poliţişti, care se aflau acolo pentru un alt caz, şi alţi colegi din unitatea medicală.

Nu se ştie, în acest moment, care a fost motivul disputei dintre cele două, însă conducerea spitalului a demarat o anchetă, iar cea care va fi găsită vinovată va fi sancţionată. „Este vorba despre o asistentă de la CPU şi una din cadrul secţiei de Chirurgie Pediatrică. Una din colegele de pe CPU ne-a făcut adresă prin care ne-a înştiinţat despre acest caz, motiv pentru care noi o să organizăm o comisie de disciplină, conform legii, în urmă căreia va fi sancţionată cea vinovată. Imaginea CPU este distrusă în acest moment. Erau aparţinători de faţă, erau pacienţi, erau alte cadre medicale, plus doi poliţişti, deci nu se poate aşa ceva. Asistenta care a venit din afară, cea de pe secţia Chirurgie Pediatrică, nu avea ce să caute la CPU în timpul programului. Nu ştiu de la ce s-au luat, dar nici nu are importanţă, pentru că erau în timpul orelor de lucru. Eu am urmărit caseta cu înregistrarea video din acea zi, vom face cercetări, iar persoana care va fi găsită vinovată va fi aspru sancţionată”, a declarat medicul Cătălina Pălăncianu, managerul general al spitalului.

Chiar dacă erau de faţă, poliţiştii nu pot face nimic în acest caz, pentru că niciuna dintre asistentele implicate nu a depus plângere penală.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 6
 • mama omida 7 ani

  mama palanceanu…astea e bre asistentele de nota 7 a lu mantali???

 • ANDREI 7 ani

  Rusine! Bine ca va bateti, in loc sa salvati vieti omenesti. Bine ca va bateti,cand aveti salarii uriase,mai mari decat intelectualii. Bravo!

 • vasile 7 ani

  Doamna manager,cand nervii sunt intansi peste masura, apele se involbureaza! Probabil alta este cauza acestor tensiuni. Personal insuficient, conditii de munca mizere, poate niste probleme pe acasa,etc. Nu va grabiti sa ridicati piatra, cercetati cu inima si cu gandul si apoi actionati!

 • domnule andrei, indiferent ce s-a intamplat,deloc normal intr-o institutie publica,in timpul serviciului,nu aveti dreptul sau jigniti acesta categorie profesionala,precum ca au salarii uriase,mai mari decat ai ,,intelectualilor,,,ptr.stiinta dvoastra o asistenta trebuie sa aiba un liceu terminat,si 3 ani de scoala,cu diploma de licenta,,,asa ca nu poti numi ca o asistenta este un neintelectual,,,oare un profesor ,un economist,un actor ,nu are aceeasi pregatire ,,,liceu plus 3 ani de facultate,mai cu seama ca sunt asistente absolvente a facultatii de 4 ani din cadrul universitatilor de medicina,,deci dupa dvoasta un om cu acesta pregatire nu este decat un muncitor si nu intelectual ?cu siguranta nu se poate concepe o astfel de atitudine intr-o sectie de spital,de fata cu bolnavii,cu apartinatorii acestora,cu politisti,nu acesta atitudine, este sarcina lor de serviciu,este o rusine,cu siguranta conducerea spitalului va lua masuri in consecinta si la urma,urmei mai tine si de educatie,de buna crestere,de cei 7 ani de acasa.

  • maria mery 7 ani

   Sunt asistente care intradevar merita batute , cu ciomagu , este una la fel ca cea de pe CPU , pe 0rl stica casele oamenilor .

 • educatie si buna crestere , cam rar in ziua de azi!