HomeSocial

Ciobanul ucigaș rămîne în arest

Gheorghe Tulpan, ciobanul din Ion Creangă care și-a omorît soția în bătaie în luna decembrie a anului trecut, rămîne în arest. Judecătorii de la Tribunalul Neamț au decis prelungirea duratei arestării preventive dispuse în cursul urmăririi penale, pentru alte 29 de zile.

 

 

Fapta pentru care a fost reținut Gheorghe Tulpan a avut loc pe 12 decembrie. Bărbatul de 62 de ani și soția acestuia, Maria, au băut mai multe pahare de alcool, neștiind că acesta avea să fie ultimul lucru pe care aveau să-l facă împreună. După ce băutura le-a întunecat bine mințile, între cei doi a apărut un conflict, care s-a sfîrșit tragic pentru femeie. Gheorghe a luat-o la bătaie pe Maria, pînă cînd femeia n-a mai mișcat. La necropsie s-a stabilit că moartea a fost violentă, din cauza unei come cerebrale, produsă de un hematom situat în zona occipitală, ce a fost provocat printr-o lovire a craniului de un corp dur.

Maria Tulpan a fost găsită a doua zi, de fiica sa, care, cînd și-a văzut mama dezbrăcată și plină de vînătăi, a sunat imediat la 112. Cel mai probabil, Gheorghe Tulpan s-a răzbunat pe consoartă pentru faptul că, în anul 2003, a fost condamnat la închisoare. Atunci, Tulpan și-a bătut nevasta și l-a omorît pe Constantin Lupan, de 49 de ani, din Horia, care era amantul Mariei Tulpan, după ce i-a surprins pe cei doi cînd își făceau de cap. În urma acestor fapte, Gheorghe Tulpan a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru omor și tentativă de omor.

El a fost eliberat condiționat în decembrie 2010, dar Gheorghe Tulpan va trebui să ispășească și cele 2.672 de zile de închisoare pe care nu le-a executat din prima pedeapsă. Bărbatul este cercetat acum pentru lovituri cauzatore de moarte și a fost reținut din data de 14 decembrie 2011, zi în care a fost ridicat de polițiști de la stîna la care lucra.

Comentarii

WORDPRESS: 0