Prima paginăEducatie

Cine vrea să fie director?

Dimensiune text

276 de dascăli din județul Neamț au trecut de prima etapă a selecției pentru a fi admiși în Corpul național al experților în managementul educațional. Această calitate este obligatorie pentru cei care vor să ocupe o funcție de conducere în unitățile de învățămînt.

 

 

Prima etapă de selecție în cadrul Comisiei naționale a experților în managementul educațional s-a încheiat cu succes pentru 276 de dascăli din județul Neamț.

Printre aceștia se află și actuali directori, directori adjuncți și inspectori școlari, dar și viitori deținători ai funcțiilor de conducere, avînd în vedere că o condiție obligatorie pentru înscrierea la concurs este calitatea de membru al Corpului național al experților în managementul educațional. Candidații nu au trecut, însă, decît primul hop. Urmează ca cei care au primit acordul Ministerului Educației să depună un potofoliu la inspectoratul școlar, urmînd ca acestea să fie, apoi, evaluate de o comisie condusă de inspectorul școlar general adjunct Liliana Georgescu. Pentru a fi admiși în corp, candidații trebuie să întrunească cel puțin 85 de puncte.

 

Concurență mare la licee

 

Așa cum era și de așteptat, cei mai mulți dintre candidați provin de la liceele mari din oraș, acolo unde se anunță și o concurență serioasă pentru posturile de conducere. Astfel, de la Colegiul Național „Roman-Vodă” au trecut prima etapă a selecției actuala echipă de conducere, formată din profesorii Mihaela Tanovici și Constantin Ostafe, dar și profesorii Florin Moldovanu, Elisabeta Ploscă, Viorel Stan și primarul Laurențiu Leoreanu. De la Grupul Școlar „Vasile Sav” vor putea candida pentru o funcție de conducere directorul Adriana Drăghici și adjuncții săi, Alexandru Onel și Grigore Văduva, dar și profesorii Minodora Lemnaru, Lăcrămioara Ploșniță și Dan Zaharia. De la Colegiul Tehnic „Danubiana” au trecut prima probă directorul Cristina Avădănii și directorii adjuncți Gabriela Nistor, Judith Găină și Mirela Constantinescu, dar și profesorul Leonard Vacaru. La Colegiul Tehnic „Miron Costin” au trecut evaluarea echipa managerială formată din profesorii Lorica Havrici, Iosefina Aramă și Loredana Scorțescu și profesorii Cristinica Sava și Mioara Stoia. La Colegiul Tehnic „Petru Poni” sînt doar doi reprezentanți în a doua etapă a selecției, actualii directori adjuncți Gabriela Dascălu și Iolanda Deaconu, iar de la Liceul cu Program Sportiv, de asemeni, doar doi profesori pot aspira la o funcție de conducere, profesoara de matematică Mărioara Costăchescu și Dan Constantin Lupușoru, șeful catedrei de fotbal.

La școlile generale din oraș au promovat în etapa a doua profesorii Roxana Pătrăuceanu și Loredana Lăpușneanu, director și director adjunct la Școala „Vasile Alecsandri”, Mihai Armanu, Cristina Rusu și Gheorghe Lazăr, de la Școala „Mihai Eminescu”, Liliana Chelariu, de la Școala „Calistrat Hogaș”, Claudiu Maxim și Lucica Prăjescu, de la Școala „Alexandru Ioan Cuza”, și Viorel Vanzariuc, Ecaterina Popa și profesor pentru învățămîntul primar Dana Stoleru, de la Grădinița „Muguri de lumină”, patronată de Școala de Artă „Sergiu Celibidache”.

 

Unu pe loc în mediul rural

 

În ceea ce privește candidații admiși din mediul rural, aceștia sînt, în marea majoritate, profesori aflați deja în funcție de conducere. Promovații sînt profesorii Carmen Bajura, directorul Școlii Ruginoasa, Corina Barcan, directorul Școlii Adjudeni, Laura Daniela Bârgăoanu, director adjunct al Școlii Gherăești, Gabriela Bohan, directorul Școlii Sagna, Bursuc Cleopatra Brîndușa, profesor pentru învățămîntul primar la Liceul Tehnologic Nisiporești, Maria Tereza Butnariu, directorul Școlii Barticești, Constantin Chelariu, directorul Școlii Pîncești, Liliana Chiriac, profesor pentru învățămîntul primar la Școala Secuieni, Ioana Ciobanu, director adjunct la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani, Emilia Ciomîrtan, directorul Școlii Horia, Gheorghe Curpăn, director Școala Buruienești, Georgeta Diaconu, director Școala Cordun, Elena Duminică, director Școala Trifești, Mihaela Corina Dumitriu, director Școala Făurei, Liliana Gligor, director Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” Săbăoani, Cristina Iștoc, director Liceul „La Salle” Pildești, Mihaela Cornelia Lăpușneanu, învățător la Școala Tămășeni, Gabriela Macsim, director Școala Văleni, Violeta Cristina Mihai, director Școala Boghicea, Elena Oprea, director Școala Secuieni, Maria Palade, director Școala Cotu Vameș, Gabriela Pascal, profesor Liceul Tehnologic Nisiporești, Maria Petruț, director Clubul Copiilor din Săbăoani, Elena Pild, profesor Solca, Maria Ploscă, profesor Școala Buruienești, Elena Prichici, director Școala Ion Creangă, Fabian Șipoteanu, director adjunct Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” Săbăoani, Daniela Socea, director Școala Poienari, Iuliana Spatariu, director Liceul Tehnologic Valea Ursului, Mariana Tăbîltoc, director Școala Bîra, Ilie Țedli, director Școala Gîdinți, Ana Cecilia Tihulcă, director Școala Gherăești, Mihaela Ursărescu, profesor pentru învățămîntul primar Liceul Tehnologic Nisiporești, și Silviana Zaharia, director Școala Dulcești.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0