Prima paginăSport

Cine vine și cine pleacă de la echipa de handbal CSM Roman

Cine vine și cine pleacă de la echipa de handbal CSM Roman

Dimensiune text

 

Echipa de handbal feminin CSM Roman a terminat pe locul al cincilea ultima ediție de campionat și a ajuns până în sferturile de finală ale Cupei României. În această perioadă sunt discuții pentru definitivarea lotului cu care echipa va ataca noul sezon competițional, listă finalizată în proporție de 90-95%, conform declarațiilor primarului Lucian Micu din conferința de presă săptămânală de luni, 22 mai.

„Trebuie să pregătim așa cum trebuie sezonul viitor. Sunt discuții avansate și contracte deja semnate, atât cu tehnicieni, cât și cu jucătoare. La momentul potrivit le vom aduce și la cunoștința opiniei publice, pentru a nu perturba și procesul negocierilor cu alte jucătoare pe care ni le dorim să le aducem, pentru că, așa cum i-am obișnuit pe iubitorii sportului din Roman, în ultimii patru ani de când m-am ocupat de echipa de handbal, am obținut performanțe și vreau ca acest lucru să se întâmple și în continuare”, a afirmat primarul Lucian Micu.

Acesta a anunțat că, în privința plecărilor de la echipă, pe lângă Raluca Agrigoroaie, care este însărcinată și a ales să se retragă din activitate, de la echipă va pleca și Luciana Popescu, ea urmând să devină, de asemenea, mămică. Nici golghetera Iryna Glibko nu va mai continua la Roman, nefiind încă stabilită echipa din țară sau străinătate la care va continua. „Îi mulțumim Irynei Glibko pentru tot ceea ce a făcut pentru echipă în acești ani. Trebuie spus că motivul plecării ei nu este o problemă a clubului, ci o problemă personală: ea crescând într-un oraș mare, nu s-a adaptat la un oraș mic ca Romanul”, a declarat primarul Lucian Micu. Cynhia Tomescu va pleca, de asemenea, după doi ani petrecuți la Roman, la fel ca și Georgiana Martin Stoleru, care acuză probleme de sănătate. „Cu celelalte jucătoare suntem în analiză și în discuții, iar când vom avea conturate și lotul, și conducerea tehnică, le vom face cunoscute”, a mai declarat primarul Lucian Micu.

De asemenea, clubul romașcan a depus luni, 22 mai, o solicitare la Federația Română de Handbal pentru a beneficia de un wild-card în vederea celei de-a patra participări consecutive în cupele europene, pentru Cupa EHF. „Suntem chiar prima echipă din România care poate beneficia de un astfel de wild-card. În același timp, campionatul României este între primele cinci campionate din Europa și are dreptul la acest wild-card, în măsura în care alte echipe, din alte țări, care ar avea dreptul, nu se vor înscrie pentru a participa în cupele europene. Vom ști mai multe despre acest subiect în jurul datei de 20-25 iunie”, a mai afirmat primarul Lucian Micu.

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0