Cine sunt cei care vor conduce județul Neamț în următorii patru ani

HomePolitica

Cine sunt cei care vor conduce județul Neamț în următorii patru ani

 

În urma alegerilor locale desfășurate duminică, 27 septembrie, au fost aleși și consilierii județeni din componența Consiliului Județean (CJ) Neamț pentru următorul mandat de patru ani. Miercuri, Autoritatea Electorală Permanentă a confirmat algoritmul de alocare a mandatelor pentru legislativul județului Neamț, pentru cei 34 de consilieri județeni care vor face echipă cu președintele ales al CJ Neamț, Ionel Arsene.

Astfel, în urma alegerilor de duminică pentru CJ Neamț, au fost obținute următoarele rezultate: Alianța Electorală „Alianța pentru Modernizarea Neamțului 2020”/PSD – 65.179 de voturi (35,76%), urmată de PNL – 57.449 de voturi (31,52%), USR PLUS – 19.564 voturi (10,73%), PMP – 17.180 de voturi (9,43%), Pro România – 16.395 de voturi (9,00%), Alianța pentru Unirea Românilor – 4.354 de voturi (2,39%) și Partidul Împreună pentru Moldova – 2.129 voturi (1,17%).

Primele cinci formațiuni politice, cele care au trecut pragul de 5%, vor avea reprezentare în CJ Neamț. În prima fază de alocare a mandatelor, voturile direct obținute au dus la distribuirea a 32 de mandate, astfel: 12 pentru Alianța Electorală „Alianța pentru Modernizarea Neamțului 2020”/PSD, 11 – PNL, 3 – USR PLUS, 3 – PMP, 3 – Pro România. În cea de-a doua fază de alocare a mandatelor, cea de redistribuire a voturilor, au mai fost alocate două mandate de consilier județean, câte unul pentru „Alianța pentru Modernizarea Neamțului 2020”/PSD și USR PLUS.

Cine vor fi noii consilieri județeni

Astfel, conform ordinii de pe listele partidelor politice de la depunerea candidaturilor pentru alegerile locale, în componența Consiliului Județean Neamț au fost atribuite mandate pentru următorii candidați:

– Alianța pentru Modernizarea Neamțului 2020/PSD – 13 consilieri județeni: Ionel Arsene, Ion Asaftei, Laurenţiu Cristinel Dulamă, Florentina Luca-Moise, Alin Lucian Emanuel Antochi, Adrian Bourceanu, Aurel Munteanu, Tudorel Radu, Neculai Puşcaşu, Nica Vasile, Vlăduţ-Viorel Smeria, Lucian-Corneliu Agăleanu, Mircia Gorghiu (pentru locul lui Ionel Arsene, care a câștigat un nou mandat la șefia CJ Neamț, următorul supleant pe lista PSD este Răducu Adrian Păduraru);

– PNL – 11 consilieri județeni: Mihai Archip, Vasile Panaite, Florin-Adrian Hopşa, Mihai-Doru Stoica, Bogdan Buhuşanu, Daniel Vasiliu-Macovei, Mihaela-Elena Isciuc, Valentin-Constantin Stavarache, Mircea Beloiu, Neculai Ivanov, Silviu-Bogdan Ardeleanu;

– USR PLUS – 4 consilieri județeni: Florin Zaharia, Maria Apostol, Ioan Meraru, Corneliu-Grigore Bontaş;

– Pro România – 3 consilieri județeni: Liviu Harbuz, Mădălina-Veronica Ciubotaru, Cătălin Chiţei;

– PMP – 3 consilieri județeni: Bogdan Gavrilescu, Cristian Sauciuc, Dragoş Victor Chitic.

Dintre cei 34 de consilieri, urmează ca la ședința de constituire a noului legislativ al județului Neamț să fie aleși și cei doi vicepreședinți ai CJ Neamț care vor face echipă cu președintele Ionel Arsene. Pentru majoritatea în CJ Neamț, este de așteptat să se creeze alianțe între PSD și Pro România, pe de-o parte, și PNL și USR PLUS, pe de altă parte, balanța urmând a fi înclinată de cei trei consilieri ai PMP.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0