Prima paginăNeamt

Cine îi protejează pe copii de cei mari

Dimensiune text

Un copil va rămâne în continuare în grija asistentului maternal, chiar dacă femeia se află în proces de divorț. DGASPC Neamț consideră că situația este sub control.

 

 

Un copil nu este influențat negativ dacă părinții săi divorțează. Așa par să considere reprezentanții Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Neamț, referitor la cazul familiei Buzdugan, din comuna Ruginoasa. După 22 de ani de căsnicie, soții Buzdugan nu s-au mai putut înțelege și au ajuns să-și rezolve problemele la tribunal. Pe lângă doi copii pe care îi au împreună, soții Buzdugan au decis, în urmă cu șapte ani, să crească și un copil al nimănui. Astfel, Luminița Buzdugan a devenit asistentă maternală pentru un micuț de doar câteva luni. Conform contractului, Ionel, copilul de șapte ani, va rămâne în grija Luminiței Buzdugan, dacă femeia va dovedi că are condiții să-l îngrijească.

Pe toată durata plasamentului, copilul a fost monitorizat periodic de către responsabilul de caz din cadrul DGASPC Neamț. S-a constatat că minorul este bine integrat, atât în familia substitut, cât și în colectivul de copii din care acesta face parte, relaționează bine cu toți membrii familiei și manifestă atașament față de ei„, se arată într-un comunicat emis de DGASPC Neamț.

Nu toată lumea a văzut la fel situația din familie, iar reclamațiile nu au întârziat să apară. „Urmare a unor sesizări care ne-au fost adresate de către reprezentanții legali ai Primăriei Ruginoasa cu privire la comportamentul familiei Buzdugan, reprezentanți din cadrul DGASPC Neamț s-au deplasat la domiciliul asistentului maternal, ocazie cu care au verificat dacă cele sesizate sunt adevărate. S-a procedat și la evaluarea psihologică a membrilor familiei Buzdugan, precum și a copilului. Din discuțiile purtate cu asistenta maternală a reieșit faptul că minorul manifestă o stare de agitație permanentă și este refractar față de programul coordonat de familie. Luând act de cele sesizate, am procedat la includerea copilului într-un program de consiliere psihologică, ulterior copilul fiind consultat și de către un medic specialist. La recomandarea medicului specialist neuropsihiatru, minorul a fost evaluat și, apoi, încadrat în grad de handicap mediu„, se mai precizează în același document.

Nimeni nu se întreabă, însă, despre ceea ce simte acest copil. Sentimente lui Ionel sunt explicate într-o singură frază, care nu răspunde la multe necunoscute: „Cât privește divorțul soților Buzdugan, acesta nu este de natură să influențeze negativ atașamentul dintre copil și asistenta maternală„.

Între timp, soțul asistentei maternale a primit ordin de restricție și nu mai poate intra în gospodărie timp de șase luni. Omul a stat câteva zile într-o colibă de coceni, dar, apoi, s-a internat în spital.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0