Prima paginăPolitica

Cine este noul viceprimar al municipiului Roman

Cine este noul viceprimar al municipiului Roman

Dimensiune text

Joi, 19 noiembrie, consilierii locali romașcani aleși după alegerile din luna septembrie s-au întâlnit pentru prima dată în cadrul unei ședințe, una extraordinară, desfășurată de la ora 14.

Pe ordinea de zi a ședinței s-au aflat cinci proiecte de hotărâre. Unul dintre acestea a privit depunerea jurământului de către alți patru consilieri locali, cei care nu au făcut acest lucru în cadrul ședinței de constituire a noului Consiliu Local din luna octombrie. Astfel, începând de joi, fac parte din Consiliul Local al municipiului Roman, după depunerea jurământului: Elena Chelmuș (PNL), Ștefan Ionuț Gârbea (PNL), Alexandra Andreea Broască (PSD) și Dragoș Barcă (Pro România)

Un al proiect aflat pe ordinea de zi a vizat desemnarea viceprimarului municipiului Roman, ales dintre cei 21 de consilieri locali, prin votul secret al acestora. Au fost făcute două propuneri: USR l-a propus pe Radu Samson și PSD l-a propus pe Ionuț Ciocoiu. Procedura de vot a fost reluată după ce consilierul social democrat Radu Curpăn a constatat că numele candidatului propus de USR a fost trecut greșit – Radu-Cătălin Samson, în loc de Radu-Constantin Samson. După ce s-a corectat greșeala, s-a trecut iar la vot, cu noile buletine și numele candidaților trecute corect.

După numărarea voturilor, noul viceprimar a fost ales în persoana consilierului local USR Radu-Constantin Samson, cu 12 voturi pentru, în timp ce Ionuț Ciocoiu a obținut șase voturi. Trei voturi au fost nule.

Viceprimarul Radu Samson are 34 de ani, lucrează în domeniul imobiliar și este președintele filialei USR Roman. Radu Samson a candidat fără succes pentru funcția de primar al municipiului Roman la alegerile locale parțiale anticipate din 2017 și la alegerile locale din 2020, dar în urma alegerilor locale din acest an, a fost ales consilier local din partea USR. Radu Samson succede în funcție celor doi viceprimari din mandatul anterior, Roxana Iorga și Bogdan Andrieș.

Conform organigramei primăriei în forma votată de fostul consiliu local în luna octombrie, viceprimarul Radu Samson va gestiona Direcția de Asistență Socială, Direcția de Taxe și Impozite Locale și Direcția de Urbanism și Amenajarea Teritoriului. Față de foștii viceprimari, acestuia i-au fost retrase atribuțiile asupra direcției CSM Roman.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0