Prima paginăActualitate

Cinci tineri din Bahna și Moldoveni s-au înecat în râul Siret

Cinci tineri din Bahna și Moldoveni s-au înecat în râul Siret

Dimensiune text

Duminică seară, 1 august, în jurul orei 18, cinci tineri și-au pierdut viața în apele râului Siret. Cei cinci adolescenți, din comunele Bahna și Moldoveni, din județul Neamț, făceau parte dintr-un grup de șapte tineri care au mers la scăldat în zona satului Cotu Grosului, din comuna Filipești, județul Bacău.

Pompierii băcăuani au fost alertați prin apel la 112 de faptul că cinci tineri au fost luați de curent în apele Siretului, intervenindu-se la fața locului cu ambulanțe SMURD și bărci de salvare. În sprijinul misiunii coordonate de ISU Bacău au fost solicitați și au intervenit și pompierii romașcani, cu încă un autoturism de serviciu, alte două bărci și o ambulanță SMURD. Rând pe rând, trupurile celor cinci tineri au fost aduse la mal, pentru toți au fost aplicate manevre de resuscitare, fără succes pentru niciunul dintre ei.

„Duminică, 1 august, în jurul orei 18.20, polițiștii din Buhuși au fost sesizați, prin apel la 112, despre faptul că șapte persoane au intrat în râul Siret, iar cinci dintre acestea nu au mai ieșit la suprafața apei. La fața locului s-au deplasat echipaje de poliție, pompieri și jandarmi. Din primele cercetări s-a stabilit că șapte tineri, cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, toți din județul Neamț, ar fi mers la scăldat în râul Siret, pe raza comunei Filipești, iar la un moment dat cinci dintre ei au fost luați de curenții de apă. Toți cinci au fost scoși din apă de pompieri, însă, din păcate, au decedat. Tinerii care și-au pierdut viața sunt din județul Neamț – patru dintre aceștia din comuna Bahna, un altul din comuna Moldoveni. Cercetările continuă în cadrul unui dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă, pentru a se stabili cu exactitate situația de fapt”, a precizat inspector principal de poliţie Cătălina Păduraru, purtător de cuvânt al IPJ Bacău.

Citește și:   269 de locuri de muncă pentru romașcani. Ce agenți economici fac angajări în zona Roman


 

 

Foto: ISU Neamț

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0