HomeActualitateRoman

Cimitirul din Bălcescu va fi terminat anul viitor

Noul cimitir din cartierul Nicolae Bălcescu va deveni funcţional în mai puţin de un an, susţin autorităţile locale. Cimitirul care se amenajează de către societatea Municipal Locato are o suprafaţă de 23.000 de metri pătraţi şi se află în spatele cimitirului deja existent în cartierul Nicolae Bălcescu. În această perioadă se lucrează la amenajarea aleilor şi la parcelarea terenului.

Directorul Municipal Locato, societatea Consiliului Local Roman, speră ca cimitirul să poată deservi populaţia din municipiul Roman începând cu a doua jumătate a anului 2016. Pentru romaşcanii prevăzători, care vor să îşi aleagă un loc de veci încă din timpul vieţii, discuţiile pe această temă vor avea loc după ce se finalizează parcelarea cimitirului. „Începând cu jumătatea lunii noiembrie vom putea discuta despre solicitări de acest tip”, a precizat Constantin Damaschin, directorul general al Municipal Locato Serv SA.

În acest nou cimitir, autorităţile locale vor să impună reguli mai stricte, astfel încât mormintele şi cavourile să aibă aproximativ aceleaşi dimensiuni şi să nu mai fie realizate monumente sau construcţii care să iasă prea tare în evidenţă, aşa cum putem întâlni în cimitirul Eternitatea.

Comentarii

WORDPRESS: 0