HomeSocialEducatie

Chiulangiii au interzis la transfer

Elevii care adună absenţe în catalog nu se vor mai putea transfera de la un profil la altul la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani.

Măsura a fost propusă de conducerea liceului şi va intra în vigoare după ce va fi votată de Consiliul de Administraţie şi va fi trecută în regulamentul intern de funcţionare şi organizare al şcolii. „Încercăm, în acest fel, să descurajăm migraţiile care au loc de la un profil la altul, în special în ultimii ani de liceu. Pe de o parte, cei care au foarte multe absenţe nu prezintă garanţia că se vor prezenta la examenele de diferenţă pe care trebuie să le susţină pentru transfer şi nici nu dorim să-i încurajăm pe chiulangii acceptându-le transferul pentru a scăpa de unele discipline”, a spus profesoara Ioana Ciobanu, director adjunct la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani.

Transferul de la un profil la altul, în special de la real spre uman, a devenit una dintre portiţele preferate ale liceenilor, care încearcă să scape de anumite discipline la examenul de bacalaureat. Spaima cea mai mare a elevilor este matematica. Și la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani, şi la Colegiul Naţional „Roman-Vodă”, singurele licee din zonă la care sunt profile din domeniul uman, clasele de ştiinţe sociale şi filologie sunt foarte aglomerate, spre deosebire de cele de matematică informatică şi de ştiinţele naturii. Numai la Colegiul Naţional „Roman-Vodă” s-au înregistrat, în această vară, 30 de cereri de transfer pentru clasele de ştiinţe sociale şi filologie.

Comentarii

WORDPRESS: 0