Chirurgia estetică și armonia facială

HomeSanatate

Chirurgia estetică și armonia facială

Dr. Tiberiu Hrișcă, medic specialist Chirurgie Plastică, Estetică și Microchirurgie Reconstructivă, Arcadia

Fața fiecărei persoane face parte din identitatea proprie, este unică. Foarte multe persoane își doresc să apeleze la chirurgia estetică pentru a-și modifica aspectul feței în funcție de anumite caracteristici și trăsături pe care le consideră perfecte. Cu toate acestea, niciun studiu nu a reușit să definească „nasul perfect, buzele perfecte sau bărbia perfectă” deoarece nu forma sau dimensiunile acestor trăsături ne face atractivi, ci armonia generală dintre toate aceste elemente. Așadar, înaintea oricărei proceduri estetice recomandăm ca prim pas studiul proporțiilor faciale și stabilirea armoniei dintre acestea. Prin perfecționarea armoniei structurilor faciale în relația dintre ele putem îmbunătăți caracteristicile unice ale unei persoane pentru a le face mai plăcute estetic. Drept rezultat, putem spune că o față armonioasă e una în care trăsăturile faciale sunt proporționale, simetrice și se integrează echilibrat.

Orice intervenție estetică asupra feței trebuie să țină cont atât de măsurătorile faciale, cât și de integrarea acestora în armonia de ansamblu, pentru conturarea unicității personale. Aspectul feței poate deveni mai definit și mai estetic prin utilizarea acidului hialuronic și a toxinei botulinice atunci când acestea sunt injectate în anumite zone strategice, modificând proporțiile faciale. De aceea, pentru a putea decide dacă este nevoie de utilizarea acestora, cât și cantitatea necesară, medicul trebuie să analizeze dimensiunile și proporțiile pacientei în plan vertical, orizontal, frontal și profil.

Caracteristicile generale ale feței, în special forma acesteia, sunt un punct de pornire în analiza armoniei generale. Să luam de exemplu o față în formă de inimă, unde caracteristicile faciale cheie ale ochilor, nasului și gurii conturează un triunghi cu vârful orientat în jos și formează un ansamblu armonios și atractiv. Prin contrast, odată cu trecerea timpului, grăsimea din zona ochilor începe să își piardă volum, astfel încât sprâncenele tind să „cadă”, ochii devin mai mici pe măsură ce pleoapele se lasă, iar zona de sub ochi devine mai pronunțată cu riduri și cearcăne. Totodată grăsimea de la nivelul pomeților nu mai este atât de bine definită, iar ridurile încep să se formeze în jurul nasului și gurii. Astfel, odată cu înaintarea în vârstă, triunghiul tinereții se inversează, baza triunghiului corespunde unei linii maxilare pătrate.

Aici intervine chirurgul estetician. El va analiza elementele, fiecare în parte și toate în ansamblu, și va propune o intervenție personalizată, al cărei scop nu va fi de „perfecționare” a unuia dintre elemente, ci de evidențiere a frumuseții proprii și a unicității date de armonia generală.

Adevăratele beneficii ale intervențiilor minim invazive estetice constau în corectarea unor ușoare imperfecțiuni prin accentuarea trăsăturilor proprii fiecărei persoane, privindu-le ca un tot unitar ce se armonizează și alcătuiesc un aspect mai tânăr, mai rejuvenat datorită unui nas mai bine definit, a unor buze mai voluptoase sau a unor pomeți mai ridicați, cât mai aproape de dimensiunile corecte.

Pentru programarea unei consultații, aveți la dispoziție numărul 0232 920, Call Center Arcadia.

www.arcadiamedical.ro

Comentarii

WORDPRESS: 0