Prima paginăActualitateRoman

Chioşcurile din Pietonal, modernizate sau demolate

Dimensiune text

Administraţia locală vrea ca toate chioşcurile din Pietonal să fie îngrijite. În caz contrar, acestea vor fi demolate luna viitoare.

Proprietarii mai multor chioşcuri din Pietonalul Ștefan cel Mare au fost somaţi de Primăria Roman să ia o decizie cu privire la construcţiile de la baza celor patru punţi de trecere. Multe dintre aceste chioşcuri nu au mai fost folosite de ani de zile şi au rămas pradă teribiliştilor, celor certaţi cu bunul-simţ, geamurile acestor spaţii fiind sparte, de multe ori, doar de dragul ”distracţiei”.

„Săptămâna trecută, am avut discuţii la Urbanism, privind anumite probleme şi unele măsuri care trebuie să se ia în oraş. Una din ele a fost şi atragerea atenţiei proprietarilor care au chioşcuri pe picioarele punţilor de trecere din Pietonal, să le organizeze, să le aranjeze, pentru că unele din ele arată foarte urât, şi să nu ajungem să trecem la demolarea lor. Dacă eşti proprietar, trebuie să fii şi gospodar şi trebuie să te ocupi. Dacă nu-ţi merge activitatea, măcar să păstrezi spaţiul curat, în condiţii de igienă, nu cu materiale adunate în mijlocul Pietonalului, parc-am avea şoproane”, a afirmat Laurenţiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman.

În consecinţă, pe chioşcurile neîngrijite a fost pusă câte o somaţie din partea administraţiei publice locale. „Vă atenţionăm ca, până în data de 1 august, să luaţi toate măsurile de reparare, modernizare şi refacere a construcţiei în care vă desfăşuraţi activitatea comercială sau să o demolaţi, în cazul în care nu mai doriţi să o utilizaţi. În caz de necomformare, vom proceda la demolarea construcţiei, pe cheltuiala dumneavoastră”, scrie în documentul semnat de primarul municipiului şi de arhitectul-şef al Primăriei Roman.

În Pietonal sunt opt chioşcuri, câte două sub fiecare punte, iar cele mai multe arată ca după război, neîngrijite și pline de gunoaie.

COMENTARII

WORDPRESS: 0