Prima paginăActualitateNeamt

Cetățenii sunt deranjați de zgomotul clopotelor de la biserică

Dimensiune text

Mai multe persoane au reclamat biserica la DSP, deoarece au fost deranjaţi de zgomotul clopotelor şi a muzicii religioase care răsuna din staţiile de amplificare.

De la începutul anului şi până în prezent, la Serviciul de Control în Sănătate Publică din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ s-au primit 161 de reclamaţii, din partea unor cetăţeni care s-au plâns, în general, de vecinii lor, care fie au construit grajduri sau toalete prea aproape de casa lor, fie ţineau în apartament animale sau deşeuri, care le provocau disconfort. Au existat şi persoane care au reclamat faptul că muzica din restaurantul de lângă casa lor era la un volum prea ridicat sau care erau deranjate de staţiile de amplificare montate la bisericile din apropiere.

„Cele mai multe reclamaţii fac referire la disconfortul produs de adăposturile de animale, amplasare de fose septice, latrine, în apropierea locuinţelor; disconfort auditiv produs de muzica provenită de la unităţi de alimentaţie publică sau disconfort produs de zgomotul de la clopote, cât şi de la muzica religioasă, provenite de la lăcaşurile de cult”, a precizat medicul Mirela Grădinaru, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ.

În urma controalelor efectuate după ce s-au primit aceste sesizări nu s-a aplicat nicio sancţiune, deoarece, pentru eliminarea disconfortului, s-au făcut recomandări cu termene de remediere, care, în mare parte, au fost respectate.

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Ce titlu şi ce text!