Prima paginăSanatate

Certificat de vaccinare COVID-19 pentru cinci comune din județ. Avertismentul polițiștilor

Certificat de vaccinare COVID-19 pentru cinci comune din județ. Avertismentul polițiștilor

Pe fondul creșterii accentuate, atât la nivel național, cât și la nivel local, a numărului persoanelor infectate cu noul coronavirus COVID-19, Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Neamț reamintește măsurile care trebuie respectate, pentru prevenirea și combaterea răspândirii SARS-CoV-2, adoptate la finalul săptămânii trecute, prin Hotărârea de Guvern 990/2021.

Astfel, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și la terase este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5.00 – 2.00 în județele / localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori.

Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Certificatul verde COVID va fi necesar pentru accesul în restaurante, cafenele, în săli de spectacole și la evenimente, inclusiv pentru copiii mai mari de 6 ani, care trebuie să prezinte un test negativ.

Aceste modificări se aplică în localitățile în care rata de infectare este mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori.

Județul Neamț are miercuri, 22 septembrie, o incidență totală de 1,29/1000 de locuitori. În județul Neamț, la data de 22 septembrie, localitatea Tupilați prezintă o incidență de 8,02/ 1000 de locuitori. Cu incidențe mai mari de 3/1.000 de locuitori și mai mici sau egale cu 6/1.000 de locuitori sunt comunele Gârcina, Dragomirești, Făurei și Girov.

Polițiștii vor desfășura activități pentru ca măsurile introduse să fie cunoscute de cetățeni și totodată respectate, pentru ca infectarea cu SARS-CoV-2 să fie limitată, atrag atenția reprezentanții IPJ Neamț.

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0