Prima paginăActualitate

Cererile pentru fondurile europene vor fi depuse online

Dimensiune text

Solicitanţii trebuie să depună din timp actele, pentru a evita respingerea proiectului.

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) va primi online cererile de finanţare ale fermierilor prin intermediul portalului www.apdrp.ro. Măsura va fi pusă în aplicare începând cu prima sesiune de depunere de proiecte din acest an pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 – 2020. Această măsură reprezintă o facilitate pentru investitorii din agricultură care doresc să acceseze fondurile europene acordate prin PNDR.

Potenţialii beneficiari se vor înregistra pe pagina de internet a APDRP, vor completa cu informaţii specifice o serie de date de identificare şi vor încărca în format electronic cererea de finanţare, cu toate documentele anexate, pentru a fi transmise automat către APDRP.

Dacă încărcarea a fost realizată cu succes, se va emite un bon de ordine aferent depunerii respective. În cazul în care proiectul a fost declarat neconform, solicitantul va fi notificat în acest sens. Dacă proiectul este conform, acesta va urma toate etapele procedurale de evaluare şi de selecţie.

Citește și:   Poliţiștii alături de bicicliști, în cadrul evenimentului „MTB Roman Maraton”

Solicitanţii trebuie să depună din timp actele, pentru a evita respingerea proiectului, având în vedere că sistemul închide automat sesiunea. În cazul în care proiectul este neconform, dar a fost depus din timp, solicitanţii au timp să corecteze eroarea şi să depună din nou proiectul în cadrul aceleeaşi sesiuni.

Fermierii care solicită fonduri pentru fermele de familie vor depune cererile de finanţare tot la oficiile judeţene ale APDRP, în format tipărit şi electronic.

Depunerea online a proiectelor simplifică procedurile şi elimină suspiciunile la înregistrarea dosarelor. Facilitatea acordată fermierilor constă în uşurinţa depunerii dosarului cererii de finanţare, fără a mai fi necesară deplasarea la oficiile judeţene ale APDRP. În felul acesta, beneficiarii evită pierderea de timp şi de bani.

Toate precizările privind procesul de depunere online vor fi detaliate în Ghidul Solicitantului, care vor fi publicate, după aprobarea acestuia, pe pagina de internet a APDRP.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0