Prima paginăActualitate

Cercetați penal din cauza substanțelor toxice sau periculoase

Cercetați penal din cauza substanțelor toxice sau periculoase

Dimensiune text

 

Polițiștii Serviciului de Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Neamț au verificat, în perioada 15 martie – 2 iunie, starea de legalitate, modul de efectuare a operaţiunilor cu produse de protecţie a plantelor şi condiţiile în care se desfăşoară aceste operaţiuni de către agenţii economici de pe raza de competenţă.

Acţiunea a vizat combaterea faptelor infracţionale prevăzute de legislaţia în domeniu şi tragerea la răspundere penală a persoanelor vinovate de comiterea acestui gen de infracţiuni, dar și prevenirea producerii unor evenimente negative ce aduc atingere sănătăţii populaţiei şi mediului înconjurător.

Polițiștii angrenați au verificat 62 de agenţi economici, care sunt autorizaţi pentru operaţiuni de comercializare, de prestări de servicii şi de utilizare cu produse de protecţie a plantelor. În urma activităților desfășurate au fost constatate două infracţiuni, una prevăzută de articolul 359 din Codul penal, respectiv traficul de produse sau substanțe toxice, și cea de-a doua privind neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase care au devenit deşeuri, conform articolului 98 din OUG nr. 195/2005, informează IPJ Neamț.

Totodată, polițiștii au aplicat trei sancțiuni contravenționale pentru comercializarea de produse de protecție a plantelor cu termen de garanţie expirat. În urma abaterilor constatate au fost confiscate 200 de grame de mercur, 300 de grame azotat de bariu, 300 de grame azotat de plumb, 50 de grame de fungicid și un litru de erbicid.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0