Prima paginăReligie

Cercetaşii din Pildeşti, în zi de sărbătoare

Cercetaşii din Pildeşti, în zi de sărbătoare

Dimensiune text

 

 

Sfântul Gheorghe este patronul tuturor cercetaşilor, un bun exemplu ce ne inspiră zi de zi să fim gata oricând pentru a învinge orice primejdie, aşa cum el însuşi a luptat cu balaurul. Astfel, luni, 23 aprilie, ne-am adunat toţi cercetaşii din Pildeşti pentru a-l sărbători împreună.

Activitatea a început cu celebrarea unei Sfinte Liturghii solemnă, oficiată de pr. Andrei Ciobănică, parohul al comunităţii, în cadrul căreia lupişorii, temerarii, exploratorii şi seniorii cu lideri lor au participat activ cântând şi mulţumind lui Dumnezeu pentru acest sfânt, care este model de credinţă şi curaj pentru toţi aceia care încearcă să lase lumea un pic mai bună decât au găsit-o, aşa cum ne spune fondatorul nostru Robert Baden Powel.

După această celebrare, sărbătoarea a continuat cu o serie de provocări, fiecare dintre noi implicându-ne plini de voie bună. Iar, pentru că suntem o adevărată familie care trăim clipa în adevărat spirit cercetăşesc, am încheiat ziua cu un foc de tabără, în jurul căruia am cântat, amintindu-ne de cele mai frumoase clipe trăite ca cercetaşi.

Aşadar, această zi a fost una specială în care l-am sărbătorit pe Sfântul Gheorghe, învăţând să preţuim fiecare moment şi să credem în curajul de a schimba lumea.

A consemnat Daria Mîrţ,
Cercetașii României – Centrul Local „Adormirea Maicii Domnului” din Pildeşti

 

 

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0