HomeReligie

Cercetașii din Pildești împart Lumina Păcii de la Betleem

Centrul Local de cercetași „Adormirea Maicii Domnului” Pildești, membru al Organizației Naționale Cercetașii României, va împărți Lumina Păcii de la Betleem pe data de 22 decembrie.

 

 

Evenimentul va avea loc în timpul unei liturghii celebrată la ora 18, la biserica „Sfânta Tereza a Pruncului Isus” din Roman, și pe data de 23 decembrie, la liturghia de la ora 17, la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Pildești.

Anual, în apropierea Crăciunului, pentru a transmite un mesaj de pace, cercetași din România, în colaborare cu cercetași din Viena, împart lumina păcii de la Betleem. După ce lumina a ajuns la cercetași din Viena, ea a fost împărțită, într-o ceremonie desfășurată pe 15 decembrie, întregii Europe. Cercetașii români o vor aduce în România, iar lumina va fi împărțită simultan în mai multe orașe din țară. În regiunea Moldovei, Lumina Păcii va fi împărțită la Iași, pe 22 decembrie, și va fi adusă de către cercetașii din Pildești în regiunea Roman. Ea va fi  însoțită de mesajul „Dăruiește lumina și vei străluci mai mult”. În 1989, cercetașii au preluat pentru prima dată flacăra din peștera unde s-a născut Isus Cristos, în Betleem, pentru a o dărui, ca simbol al Păcii, întregii Europe.

Comentarii

WORDPRESS: 0