Prima paginăReligie

Cercetașii din Pildești au ales mama anului 2013

Dimensiune text

scout 16031Cercetașii de la Centrul Local „Adormirea Maicii Domnului”, din Pildești, au desfășurat o serie de activități menite să marcheze începerea anului cercetășesc în România, care a început pe 22 februarie.

 

 

La 22 februarie 2013 a început oficial centenarul cercetășesc. S-a ales această zi pentru că fondatorul marii familii scout, Robert Baden Powell, s-a născut pe 22 februarie 1857. În cadrul unei liturghii speciale, 20 de copii au rostit pentru prima dată formula promisiunii și au devenit membri ai centrului local din Pildești.

scout 16032Sâmbătă, 2 martie, 16 tineri scout-iști din Pildești și Sagna au participat la o zi de reculegere, prilejuită de Postul Mare, care a avut loc la Grădinița „Sfintei Familii” din Gherăești. Această activitate a fost coordonată de fratele Jesus Sagredo, iar îndrumător spiritual a fost preotul Gabriel Ciobanu, din parohia Pildești.

Duminică, 10 martie, mamele cercetașilor din parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Pildești au ales mama anului centenar. Lupișorii – copii cu vârste cuprinse între 7-11 ani – au pregătit, cu câteva săptămâni înainte, scrisori dedicate mamelor. Din toate scrisorile au fost alese zece, care s-au citit în cadrul unei serbări. În urma voturilor mamelor, care au ales cea mai reușită scrisoare, mama acelui lupișor care a făcut scrisoarea premiată a fost numită Mama centenarului 1913-2013. Scrisoarea premiată a fost făcută de Alexandra, iar mama ei, Florentina Gal, a fost proclamată Mama Anului Scout. Cercetașii au împărțit în sală 100 de felicitări făcute de ei în cinstea mamelor, de ziua lor.

scout3

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0