HomeActualitateRoman

Cercetările anticorupție solidarizează poliţiştii locali

35 de poliţişti au semnat un memoriu adresat primarului Leoreanu. Ei se plâng că trebuie să dea cu subsemnatul la DGA şi îi acuză pe doi colegi de reclamarea unor „fapte închipuite”.

35 de poliţişti locali din Roman au întocmit un memoriu pe care l-au adresat primarului municipiului Roman. Poliţiştii se plâng şefului administraţiei publice locale de faptul că nu pot să-şi facă treaba din cauza faptului că sunt chemaţi la Piatra Neamţ să dea declaraţii la Direcţia Generală Anticorupţie (DGA). În documentul semnat de poliţişti se precizează că cei chemaţi la audieri la DGA Neamţ au consumat bani şi timp din cauza unor plângeri nefondate.

„Ni s-a cerut să dăm explicaţii despre modul cum am ajuns în funcţiile din cadrul Poliţiei Locale, dacă am dat bani sau alte foloase. Noi nu am am dat niciodată, nimănui, şpagă şi nimeni nu ne-a cerut niciodată nimic. Suntem verificaţi de şefii ierarhici ziua şi noaptea. Știm că este legal, iar dacă unul sau câţiva sunt nemulţumiţi nu înseamnă că noi, cei mulţi, le dăm dreptate. Părerea noastră este că sunt frustraţi. Nu merităm să fim târâţi în mocirla lor”, se arat în memoriul poliţiştilor locali.

În acelaşi document sunt nominalizaţi şi doi poliţişti care ar fi făcut plângerea penală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ. „Din atitudinea şi din comentariile permanent negative suntem convinşi că doi dintre colegii noștri sunt autorii plângerii, ei fiind veşnic nemulţumiţi – poate şi din cauză că ei au fost sancţionaţi pentru indisciplină şi neîndeplinirea sarcinilor de serviciu. Ne simţim jigniţi de aberaţiile şi calomniile lor”, mai scrie în memoriu. Poliţiştii locali reclamă, totodată, şi stresul la care sunt supuşi în această perioadă. În plus, aceştia îi cer primarului Laurenţiu Dan Leoreanu să ia măsuri pentru a evita alte situaţii neplăcute. „Din afirmaţiile unui coleg ştim că următoarea plângere împotriva şefilor ierarhici va fi la Bucureşti”, se precizează în memoriu.

„Atât timp cât ancheta este în desfăşurare, nu emit niciun punct de vedere. Lăsăm organele de anchetă să-şi facă treaba”, a spus primarul Leoreanu, după ce a primit memoriul din partea poliţiştilor locali. Reprezentanţii DGA au explicat că ancheta se află în derulare şi că nu pot oferi detalii în acest moment.

Scandalul de la Poliţia Locală Roman a început în luna septembrie, când ofiţerii DGA Neamţ au venit în control, ca urmare a unei plângeri făcută de persoane din interior. Atunci s-au luat declaraţii şi s-au cerut mai multe documente, printre care şi fişe ale postului, pontaje şi state de plată. Săptămâna trecută, mai mulţi poliţişti locali au mers la sediul DGA Neamţ pentru a da declaraţii în legătură cu această anchetă.

Comentarii

WORDPRESS: 8
 • gaby 9 ani ago

  Cine v-a pus sa faceti memoriul? A fost facut la initiativa voastra!……………….

 • politistul 9 ani ago

  In spatele tuturor reclamatiilor este vesnicul nemultumit de functii ,politistul „comunitar” Iordache,fiul profesorului de istorie Iordache,ce si-a facut vila de pe Petru Aron din caramizile cladirilor demolate.D-le Cazacu ,dai ordin sa patruleze pe jos nu in masina si pe la restaurante,ci in piata,scoli,obor sa-l vada lumea .

 • sandu 9 ani ago

  De cand il cunosc pe acest Iordache, intotdeauna sa ocupat numai cu reclamatii, escrocherii si afaceri cu subalternii din politia comunitara pe care i-a inselat la pret ( nu i-ar fi rusine ) atunci cand s-au cumparat hainele de piele precum si cu alte si alte magarii. Acum i-a gasit pe cei doi lucratori mai saraci cu duhul pe care i-a manipulat si instigat dupa cum a vrut el, cu scopul de a murdari imaginea sefilor. Domnule primar, haideti sa-l mutam pe Iordache la adapostul de caini ( intr-o cusca binenteles).

 • pedro 9 ani ago

  Si sa-i invete sa latre la luna!!

 • Dragă redacţie... 9 ani ago

  …te rog frumos să nu mai foloseşti cuvântul „poliţist” aşa … singur, când scrii despre gardienii publici. La nivel national se încurajează această confuzie şi implicaţiile sunt deosebit de importante, subminarea autorităţii Poliţiei Române ar fi una dintre cele mai importante.

  Îţi mulţumesc !

  • Administrator 9 ani ago

   Draga „Dragă redacție…”,
   Dar gardian public este corect? Sau ai vrut sa fii rautacios. Avand in vedere contextul articolului, ar fi usor de priceput pentru un cititor intelegator, ca este vorba despre politia locala, cand se scrie „politist”. Cel care lucreaza la politia locala este politist „local”.

   Cu placere!

  • Pt domnul cocos intitulat,,Draga redactie...,, 9 ani ago

   Bai cocosel (fara pene) ai citit in viata ta o Lege? Raspuns: NU, atunci te invit sa citesti Legea de infiintare a Politiei Locale, aceasta este titulatura corecta, gardian public cel mai probabil esti TU, facut la apel de seara dupa disponibilizarile de la Tevi.
   Care Politie Romana?! Cea in care peste 40-50% sunt adusi dun viata civila, sa nu spunem mupt mai grav analfabeti?! Sa nu intram in detaliile de la Roman, unde sunt astfel de „politisti”

   Chiar te rog sa citesti acea lege si dupa sa iei exemplul dimnului Salomeea!

  • lorin 9 ani ago

   ce sa -ti povestesc…,esti tu un destept……cu scoala multa…..