Prima paginăSlide news

Centrul multidisciplinar de tratament al obezității. Soluții personalizate în lupta cu kilogramele în plus, la Arcadia

Centrul multidisciplinar de tratament al obezității. Soluții personalizate în lupta cu kilogramele în plus, la Arcadia

Dimensiune text

Obezitatea este una dintre cele mai răspândite afecțiuni cronice care necesită tratament medical. Persoanele care suferă de obezitate sau supraponderalitate trăiesc cu până la 10 ani mai puțin decât cele care au o greutate normală. În fiecare an, 3,4 milioane de decese sunt înregistrate la nivel mondial, din cauza unor afecțiuni care au ca principali factori de risc obezitatea.

  • În 2025 peste 50% din populația lumii va suferi de obezitate

  • 95% dintre persoanele cu obezitate suferă de afecțiuni asociate

Ce factori favorizează obezitatea?

Cauza principală a obezității constă într-o dietă nesănătoasă (bogată în zaharuri și grăsimi) și lipsa exercițiului fizic. În același timp, obezitatea este favorizată și de stres, factori sociali, factori genetici și dezechilibre hormonale.   

Obezitatea este o afecțiune complexă, nu doar o preocupare estetică. Complicațiile pe care greutatea excesivă le cauzează sunt numeroase și pot provoca consecințe grave. Toate sistemele organismului sunt puse în pericol, iar riscul de apariție a unor afecțiuni asociate crește treptat. Câteva dintre consecințele grave ale obezității sunt: infarctul miocardic, hipertensiunea arterială, accidente vasculare cerebrale, apnee în somn, ficat gras, arsuri la stomac, insulinorezistență, artroză și diabet zaharat. De asemenea, nu poate fi neglijat nici impactul asupra sănătății psihice. Depresia, anxietatea, insomnia și scăderea stimei de sine sunt principalele manifestări asociate cu obezitatea.

Cum știi dacă ai depășit pragul greutății normale?

Metoda cea mai cunoscută pentru a determina gradul de obezitate constă în calcularea indicelui masei corporale (IMC). Atunci când IMC este egal sau depășește 25 este necesar să iei măsuri.

Calculează indicele de masă corporală și află în ce grupă de risc te încadrezi!

Soluții personalizate la Arcadia: Centrul multidisciplinar de tratament al obezității

La Arcadia pacienții care suferă de obezitate au alături o echipă multidisciplinară pregătită să îi ajute. Aceștia beneficiază de un circuit complex și personalizat, adaptat la nevoile fiecăruia. Fie că pacientul suferă de probleme cardiovasculare, pneumologice sau locomotorii, la Centrul multidisciplinar de tratament al obezității va avea parte de sprijinul specialiștilor Arcadia printr-un managament complex și personalizat.

Echipa multidisciplinară este formată din Dr. Iris Bararu-Bojan (Cardiologie), Dr. Constantin Sasu (Pneumologie), Dr.Irina Bianca Panainte (Diabet și Boli metabolice), Dr. Oana Mihalache Boștină (Medicină internă), Dr. Ana Tofan (Endocrinologie), Oana Andreea Dumitrașcu, (Nutriție), Roxana Rusu (Psihologie), Rodica Alexa (Kinetoterapie).

Pentru programări, pacienții au la dispoziție numărul 0232 920, Call Center Arcadia.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0