Prima paginăRoman

Centrul de Primire Urgenţe are nevoie de resuscitare

Dimensiune text

Centrul de Primire Urgenţe (CPU) din cadrul Spitalului Municipal de Urgenţă Roman se confruntă cu o situaţie îngrijorătoare. În contextul în care numărul prezentărilor la CPU este foarte mare, lipsa medicilor generează, de multe ori, nemulţumiri şi tensiuni.

 

În momentul de faţă, CPU funcţionează cu o grilă de personal cu mult sub normativele stabilite de Ministerul Sănătăţii, iar conducerea spitalului spune că va mai face încă un demers pentru a se rezolva această situaţie.

„Într-adevăr, situaţia de la CPU este una delicată. Actele normative prevăd ca la CPU să fie angajaţi cinci medici şi patru paznici. În momentul de faţă, noi avem doar doi medici şi nici un paznic. În condiţiile în care, anual, se prezintă 37.000 de pacienţi la CPU, este de la sine înţeles că se generează nemulţumiri care duc, uneori, chiar şi la violenţă. Noi am vorbit cu cei de la CPU şi vom încerca să facem încă un memoriu prin care să prezentăm situaţia Ministerului Sănătăţii. Avem toate condiţiile necesare şi vrem să fim sprijiniţi, în sensul ca medicii tineri de medicină de urgenţă să fie îndrumaţi către noi”, a declarat Leonard Achiriloaei, directorul financiar contabil al spitalului.

COMENTARII

WORDPRESS: 0