Prima paginăActualitateRoman

Centrul de pregătire SMURD aşteaptă acordul pentru acreditare

Dimensiune text

Joi, 26 aprilie, în ziua în care Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ sărbătorea împlinirea a cinci ani de la inaugurarea Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare în cadrul unităţii, inspectorul-şef al ISU Neamţ a venit la Detaşamentul de Pompieri Roman pentru a discuta cu maiorul Mihai Parasca, comandantul Detaşamentului, şi cu primarul Laurenţiu Dan Leoreanu, despre Centrul de pregătire în acordarea primului-ajutor calificat, descarcerare şi alte operaţiuni de salvare.

smurd 02„A fost o vizită de lucru, pentru a vedea cum a fost amenajat spaţiul pregătit pentru acest centru. Spaţiul corespunde proiectului nostru. Aşteptăm, de la Bucureşti, acordul pentru a demara, mai apoi, procedurile pentru acreditarea centrului. Noi suntem pregătiţi să demarăm activitatea oricând, dar nu ştiu când se va întâmpla aceasta, deoarece ceea ce urmează nu mai depinde de noi, depinde de proceduri”, a spus colonelul Ioan Niţică, inspectorul-şef al ISU Neamţ.

Centrul de pregătire SMURD ar fi al doilea de acest tip din Regiunea Nord-Est, după cel de la Iaşi. Pentru ca proiectul iniţiat de ISU Neamţ să prindă contur, Consiliul Local a aprobat, în luna noiembrie 2014, alocarea a 6.000 de lei pentru achiziţionarea de materiale de construcţii şi amenajări interioare, precum şi pentru achiziţionarea de obiecte sanitare. Alte sume au venit din partea unor sponsori.

Acreditarea unui asemenea centru se realizează de o comisie comună a Ministerului Sănătăţii şi a Ministerului Afacerilor Interne.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Iuli 6 ani

    Pai sa il dea.